Uitgelicht standaard

Hoewel ik het genoegen heb om op één van de mooiste plekjes in Amsterdam Zuid te werken en mag genieten van een meer dan prima kantoorlunch, weet ik dat er genoeg werkenden onder ons zijn die dagelijks naar systeemplafonds moeten kijken en zijn overgeleverd aan de ‘culinaire hoogstandjes’ van de stoffige bedrijfskantine. Voor hen is lunchen buiten de deur dan af en toe écht een must. Maar ook voor bofkonten zoals ik is een broodje van buiten gewoon af en toe genieten. Al is het maar om even aan de dagelijkse kantoorsleur te ontsnappen. En in ons geval kun je dat dan maar beter doen bij één van de leukste tentjes van Amstelveenseweg: Supermercado.

Eenmaal binnen valt direct op wat een frisse uitstraling de zaak heeft. En ook het menu maakt een goede eerste indruk en staat bo(o)rdenvol fijne zomerse Mediterraanse gerechtjes, die het zelfs in deze druilerige Hollandse winter hartverwarmend zijn. Wij kozen voor twee broodjes die meer dan goed smaakten met Spaanse wijn die we erbij dronken. En een groot pluspunt: ze serveren full menu all day. Dus ’s avonds juist trek in dat lekkere broodje van de lunchkaart? Of na een ochtend hard werken al trek in een groot bord warm eten? No problemo. Inclusief heerlijk en bijna on-Amsterdamse vriendelijke prijsjes.

Dus ga eens langs bij Mercado. Voor een broodje en/of een glas wijn. Want met deze belabberde winter en een lente die voorlopig nog lange niet op komst is, waan je je even in zomerse Mediterraanse sferen. En begint zelfs het zonnetje vanzelf te schijnen.

Supermercado
Amstelveenseweg 19