Er gaat niets boven kreeft. Kun je nagaan hoe ik heb staan juichen bij de opening van The Lobster House, om de hoek van de Utrechtstestraat. Een combinatie van schelp- en schaaldieren, visjes en het to-go principe. Niets meer aan doen, op een alcoholvergunning na dan. Maar helaas, aan goede dingen komt een soms eind, hoe spijtig dat ook is. En dat was dus ook het geval deze to-go, of kennelijk liever gezegd, not-to-go-to spot.

Maar het einde van dit kreeftentijdperk betekent niet het einde van deze culinaire afhaalstop. Bijna-buurman Tim Immers, gastheer van het populaire Bar Moustache en mede daarmee persoonlijk held van de Utrechtsestraat, heeft zich namelijk het lot van deze semi-horecagelegenheid aangetrokken, een houtoven erin geplaatst, een heerlijk authentieke Italiaan opgetrommeld, et voilà: welkom bij Pistache! Dé nieuwste houtoven-pizza-leverancier van 020, en een prima stop op weg naar huis, park, picknick, of gewoon daar ter plekke. Dat laatste tenminste als je geen behoefte hebt aan een kleine alcoholische versnapering. Want net als een groot deel van de inboedel is ook de niet-afgegeven alcoholvergunning helaas nog steeds, euh ja, afwezig. Al kom je met een beetje creatief improvisatietalent ook ter plaatse best nog een eind en doet het niets af van de pizza’s zelf.

pistache

Tim staat helaas niet zelf de hapjes in en uit de oven te schuiven, maar ondanks dat staat er voldoende lekkers. Op de kaart dan. En is het daarmee een prima stek om in de buurt te hebben voor een snelle, zelfs culinaire snack.

Pistache
Frederiksplein 8