Uitgelicht standaard

De Van Wou is de Van Wou niet meer. Wanneer je tien jaar geleden in de buurt van deze straat woonde, de afgelopen paar jaar onder een steen was gaan zitten, en er vandaag de dag weer onder vandaan was gekomen, dan had je deze straat waarschijnlijk niet meer herkend. Casper verbaasde zich er ‘in den beginne’ van Catch ook al over en zelfs wanneer je je dagelijks in deze straat begeeft, kun je niets anders doen dan (ver- of be-)wonderend genieten van al het nieuws dat blijft op poppen.

Deze straat is namelijk gewoonweg up & coming. De initiatieven in BoLo en UpperEast zijn natuurlijk hartstikke prima en jaloersmakend, maar als er in de Pijp een straat is die een culinaire metamorfose aan het ondergaan is, dan is het hier wel. Want laten we voor de grap eens kijken naar het stuk tussen de Tolstraat en de Ceintuurbaan. Plotseling waren daar de initiatieven Fa. Peekelharing, op de voet gevolgd door onze straatheld van Stach, die een pionierszaak als Kok op Stelten (met een net heropende zaak trouwens!) kwamen helpen om de straat een beter imago te geven. En zijn daar inmiddels toppertjes als De Stadskantine en Spaggheteria aan toegevoegd. En dan Crema Espresso niet te vergeten, als tegengeluid op de schreeuwende Coffee Company.

Pasticcheria

De laatste triomf van de Van Wou is wat mij betreft Pasticceria. Waar je terecht kunt voor een kop koffie (any kind), een krakendvers croissantje, een klein patisserietje (vers geleverd door Kuyt), vers belegde broodjes (aanrader: die met gegrilde groenten!), versgeperste of liever gejuicede sappen, en – als klap op de vuurpijl – voor ijs. Zowel de standaardsmaken als bijvoorbeeld meer exotische varianten als granaatappel. En laat die laatste toch heerlijk zijn.

Dus doe me een lol en haast je op een zaterdag- of zondagochtend of begin van de middag (any other will do as well) eens naar de Van Wou, bij voorkeur als er nog steeds een waterig zonnetje op het pand schijnt en de paar schaarse terrastafeltjes nog buiten staan (al kan dat de komende periode nog best een uitdaging worden gezien de moesson die heeft ingezet). Maar ga dan alsnog gewoon even genieten.

Pasticceria

Van Woustraat 138