Visbar Beet Amsterdam fish chips

Fish is here to stay. Dat mogen we zo langzamerhand wel concluderen naar aanleiding van de vis-revival die er gaande is in de stad. Een prima zaak, als je het ons vraagt. Die hamburgers en kippetjes zijn leuk hoor, maar zijn relatief beperkt in hun kunnen (althans, dat geldt vooral voor de gekozen bereidingswijze van de meeste zaken; uitzonderingen als Guts & Glory daargelaten). Hiep hiep hoera dus voor alle nieuwe viszaken die als paddenstoelen uit de grond schieten.

En in dat kader hebben we vandaag goed nieuws. Sprak de insteek van ‘bijvangst’ van Viscafe De Gouden Hoek (Westerpark), de ‘betaalbare gastronomische insteek’ van John Dory (hartje centrum) en de ‘markteditie’ van Seafood Market (De Pijp) ons al aan, geloof ons, er komt meer. Heeeeeel veeeel meer.

Fish is here to stay zeg maar. En gezien alle bedreigende berichten van de laatste jaren over vissies vinden wij dat met onze natuurlijk hang naar een lekkere culinaire dagvangst grandioos goed nieuws. Amsterdam Oost kan namelijk eindelijk ook in zijn handjes gaan klappen. Vanaf deze zomer is daar: Visbar Beet. En deze visbar gaat nog een stapje verder dan het populaire bijvangst principe van vandaag de dag.

Het nieuwe zomerhitje van dit jaar staat in het teken van duurzame vis. In de vorm van take-out: ja, inderdaad, voortaan kun je je krokante kibbeling of je verse harinkje ook gewoon na sluitingstijd van de visboer afhalen. In de vorm van eat-in: bestellen, betalen, opeten (wellicht met een snel drankje tijdens het wachten) en weer door. Of in de vorm van genieten: hoge en lage tafels waar je terecht kunt voor een makkelijke bite (in de vorm van Fish & Chips) of meer culinaire vis-hoogstandjes (maar dan wel rond de 10 euro) voor de hogere sharing=caring-foodkunde.

En dat allemaal op de Amsterdamse Dappermarkt, hoekje Dapperstraat/Von Zesestraat. Wij dopen het voor de gelegenheid van nu af aan om in de Dapper – Von Zee, gooien alvast ons hengeltje uit en kunnen niet wachten tot de deuren open gaan.

Visbar Beet

Dapperstraat 26

PS: En hadden we al gezegd dat er ook een hele lange bar komt? Oftewel een wijnbar? Waar je ook gewoon oesters kunt bestellen? WE’VE.GOT.BEET!!!!

(ja sorry, we zijn gewoon een Beetje enthousiast)

Visbar Beet Amsterdam