Weekend cocktail

Bijna tijd om dat mooiste moment van de week in te luiden: het weekend! Hét ideale moment om nog even bij te komen van het feestweekend dat ADE heet (of juist niet), jezelf volledig uit te dossen voor een van de vele Halloween-aangelegenheden (onjuist niet), om simpelweg met familie en vrienden te ontspannen (of juist niet), of her en der te genieten van een hapje en een drankje (of juist niet). Het maakt ons allemaal niet heel veel uit: zolang je er hoe dan ook maar van geniet. Happy (Halloween) weekend people!

 • Stiekem wel in voor een feestje met griezelthema? De BlueSpoon Bar van het Andaz Hotel is dé plek waar je wezen moet als je zin hebt in ‘a sinful Halloween Affair‘. De lekkere barbites (op en hopelijk aan de bar), muziek en uiteraard volop keuze in cocktails laten vanavond de rillingen over je rug lopen.
 • Altijd al willen weten welke Martini past bij jou karakter? Haast je dan naar de Sipsmith 100 Martini Bar van het oh zo geweldige Pulitzer hotel. De keuze is reuze met 100 klassieke Martini’s op de drankenkaart. En voor wie niet kiezen kan is er gewoon een handige app die aan de hand van jouw persoonlijke levensvoorkeuren de perfect serve voor je uitkiest. En anders zijn er ook altijd nog die kundige bar-mijnheren. Toegangskaarten bestellen is een must!
 • Domweg gelukkig aan de Dappermarkt? Dat wordt je bij Visbar Beet. En als je het ons vraagt bij voorkeur aan die inmense bar. Met een goed glas wijn, wat garnalenkroketjes en – doe ‘ns gek – een portie kokkels. Hallo vrijdag!
 • We dichtten Blue Boy eerder deze maand al wat complimenten toe, maar ondertussen is er niet stilgezeten door Casper Reinders. In de Lange Leidsedwarsstraat opende hij op 19 oktober heel stiekempjes Bo Nam, waarjje terecht kunt voor Vietnamese cuisine. Limited seats and reservations only!
 • Swing when you’re winning: neem een retourtje naar de bovenste verdieping van de A’dam Toren (die lift!) en neem plaats in de meest geniale schommel die er bestaat. Na twee keer ‘swingen’ kunnen wij alleen maar zeggen: ge-ni-aal. Serieus. Helemaal als je meteen even een lunch, diner of borrel bij MADAM meepakt! What a city, what a view…

Adam Lookout schommel Amsterdam

 • Bij Clubkoffie kun je dit weekend niet alleen terecht voor die overheerlijke clubsandwhiches, maar krijg je er gewoon ook nog eens een portie live muziek bij. Vanaf drie uur ’s middags is het hier genieten geblazen, tijdens Saturday Live SoulJazzBluesy Music. Nice!
 • Nog lang niet uitgedanst het afgelopen weekend? Joh, dan pak je toch gewoon nog even een nachtje mee. Op het Leidseplein bijvoorbeeld, bij Claire, de nieuwste club van het Leidseplein. Vanaf dit weekend officieel geopend.
 • Door het herfstweer ook zin in een bockbiertje? In de Beurs van Berlage kun je dit weekend terceht voor het PINT Bokbierfestival. Ons advies: drink ze vooral niet zittend, want als je na een stuk of 3 nog op moet staan… poeh…
 • Of je spoken ziet? Nee joh, dat was gewoon een Magnum champagne! Aanstaande zondag staat Izakaya Asian Kitchen & Bar in het teken van Halloween. In combinatie met hun weergaloze Supreme Brunch. Niets meer aan doen, behalve dan je eigen fles bestellen. Extravagante ten top!
 • Ook altijd zin in oesters? Say no more en haast je aanstaande zondag dan richting Hugo de Groot. Razmataz viert dan haar Zilte Zondag, wintereditie. Hadden we nou een uur minder of meer om hiervan te genieten?
 • Uitgeteld en uitgekaterd? Geen nood. Plof op je bank, zet je laptop aan en ga naar de meest briljante domeinnaam ever: www.bestelthaiseten.nl. De eigenaren van Pie Nong, het kleinste Thaise restaurant van Amsterdam, zorgen dat jij je avond doorkomt met het allerbeste comfort food.

>>> Zit er bij deze tips niets bij van jouw gading? Geen nood. In alleen de Jordaan zit al meer dan voldoende leuks om twintig weekenden mee te vullen. Marianne nam deze week bij Amsterdam FM die ellenlange tiplijst nog een keer onder de loep.

Heb jij dé culinaire tip voor dit weekend of één die nog volgen gaat? Mail het ons: info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!

(fotocredit banner: Right Spirits)

MADAM Amsterdam restaurant