Uitgelicht standaard

Wij kregen afgelopen week de vraag of wij – als liefhebbers van Amsterdamse culinaria – ook echte weekendkoks zijn. En het mag gezegd worden: ja inderdaad, in de rustige dagen van de week dat wij niet druk doende zijn om voor onze trouwe schare fans de hoofdstad af te struinen op zoek naar een handje zus en een snufje zo, pakt Catch52 zelf ook graag de pannen op.

Maar zo zijn wij vast niet de enige. Want ben of ken jij ook zijn masterchef in disquise? Zo’n type dat voor ieder ingredient wel een apart adresje heeft? Dat het hemd van het lijf vraagt van iedere chef die hij/zij tegenkomt? Die de hand niet omdraait voor een oeuf en cocotte een schaafseltje truffel, het fileren van een vers visje, uit zijn dak gaat van gerookte King Crab en dat alles dresseert met her en der een vleugje moleculaire huis-tuin-en-keuken gastronomie? O ja, en ben je ook een klein beetje publiciteitsgeil? (want let’s be honest, wie begint er anders een blog???)

Dan is de volgende oproep vast ook leuk voor jou:
Little Birdie zoekt voor een leuk blad 10 mensen (M/V, ongeveer 30-45 jr) die geen kok zijn van beroep, maar in het weekend wel helemaal gek gaan in de keuken. Die hun hand niet omdraaien voor de perfecte soufflé, die durven experimenteren met exotische vissen en kreeft, die zelf worst maken of een varken aan het spit rijgen, die niets liever doen dan bijzondere taarten bakken, et cetera. Kortom: enthousiaste kookliefhebbers die hun passie willen delen middels een gave foto, kort interviewtje en favoriete adresjes en een recept. (Uiteraard zijn ook weekendkoks die iets minder los gaan meer dan welkom; zolang die kookpassie er maar is!).

Je kunt je interesse kenbaar maken via een berichtje naar vertel@littlebirdie.nl; wij vertellen je dan meer. En mocht je weekendkoks kennen, deel dit bericht dan vooral. Onze dank is groot!

Marleen & Heidi

PS: En het goede nieuws voor wellicht wat lezers: je hoeft dit keer nu eens niet uit Amsterdam te komen…