Uitgelicht standaard

Omdat we vandaag de dag overal een nationale dag van maken, is het morgen Restaurant Day. Het is een initiatief dat is overgewaaid uit Helsinki, waarbij pop-up chefs – van amateur tot aan professional – overal en nergens een pop-up restaurant neerzetten. Een beetje Circus Citroen uit Utrecht, maar dan met z’n allen tegelijk zeg maar. Wij, als geïnteresseerde bezoekers, kunnen vervolgens via de website of zelfs de heuse Restaurant Day app uitkiezen bij welk restaurant in de buurt of naar keuze we langs willen gaan.

In Amsterdam zijn er morgen in totaal negentien plekken om bij langs te gaan. Tipje van de organisatie: kijk eens bij de Bed & Breakfast Bar, de Cold War Kitchen, Cafe Rapalje, Almost Rainbow Island en Muchos Mexicos Surprisos. Alleen de namen zelf al klinken veelbelovend.

Restaurant Day werd 19 augustus voor het eerst in Amsterdam georganiseerd, en vanwege de enthousiaste reacties gaan ze dus morgen in de herhaling. Had je voor morgen al plannen gemaakt? Niet getreurd, want Restaurant Day vindt 4x per jaar plaats. Over een paar maanden kun je dus gewoon in de herkansing. Alvast een voorproefje? Bekijk het filmpje bovenaan hun website!

Fijn weekend!

Restaurant Day
All over town