Weekendtips Amsterdam

Het weekend staat voor de deur dus wordt het tijd om leuke plannen te maken voor de komende dagen. Er is weer genoeg te doen en wij hebben de leukste events voor je op een rijtje gezet. Fijn weekend!

  • We starten het weekend in style met de Late Tea van het Amstel Hotel. Geniet van de heerlijke tea-cocktails en voortreffelijke bites in de lounge van het hotel.
  • In Spanje is het gebruikelijk om je werkweek af te sluiten met “hora del vermut” oftwel tijd voor een glas vermouth met een bijpassende tapa. Grand Café Krasnapolsky neemt deze trend over en organiseert vanaf nu iedere vrijdag Vermouth Friday. Geniet van een lekkere Spaanse of Italiaanse vermouth en uiteraard mogen hierbij de pintxos niet ontbreken.
  • Op het terrein van de Jaap Eden baan vind je zaterdag de eerste editie van Japies Hof. Tijdens dit gastronomisch muziekfestival kun je wat lekkers proeven bij diverse food stands zoals Daans Deli en De Japanner maar kun ook bij diverse chef’s aanschuiven aan hun chef’s table. Hoe heerlijk is dat? Wat dacht je van Richard van Oostenbrugge (Bord’eau), Syrco Bakker (Pure C), Michael Wolf (Wolf Atelier) of Edwin Sander(Ciel Bleu en NOMA)? Als échte foodie kun je hier dus helemaal je hart ophalen en vollop genieten!

Amstel Hotel Amsterdam aperitief borrel

Late Tea – Amstel Hotel

  • THE ROAST BAR organiseert op alle zaterdagen in juli en augustus een summer BBQ op hun gezellige terras waarbij je voor een vaste prijs onbeperkt vlees kunt bestellen. THE ROAST ROOM is een van onze favoriete vleesrestaurants van de stad dus deze BBQ belooft wat!
  • De bierliefhebbers onder ons kunnen zaterdag naar de eerste editie van Odiepus International Beer Festival waar je bij maarliefst 19 brouwerijen uit 8 landen biertjes kunt proeven. Uiteraard is er ook gedacht aan lekker eten en een fijne beat om dit festival compleet te maken.
  • Het grootste springkussen ter wereld vind je zaterdag en zondag op het springkussen festival. Na het succes van vorig jaar wordt het zoals ze het zelf zeggen dit keer nog bigger, better en bouncier.
  • Ter ere van US Independance day organiseert Graceland BBQ zondag A New Orleans Style BBQ Bash. Compleet met live optredens uiteraard met hun badass BBQ special plate en kickass Swamp Donkey Punch!
  • Op zoek naar een restaurant voor dit weekend? Ook de afgelopen weken zijn er weer super veel nieuwe restaurants geopend en wij hebben ze in onze tip 10 op een rijtje gezet voor je. Keuze genoeg!

>>> Klinkt Japies jou als muziek in de oren? Hou onze Facebookpagina dan even in de gaten. Want ja, wij hebben kaartjes. Voor jou!

Heb jij dé culinaire tip voor dit weekend of één die nog volgen gaat? Mail het ons: info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij dag én nacht bereikbaar.