Uitgelicht standaard

Zappend op de bank (ja, ook ik heb wel eens een momentje van ongestoord en nietszeggend tv kijken) stuitte ik laatst op MTV Moneymakers. En in het kader van ‘je moet een beetje met je tijd meegaan’ ben ik voor de grap eens blijven hangen. In dit programma probeert de nieuwe generatie VJ’s onder het mom van ‘hoe verdien jij je geld’ allerhande baantjes uit. En hoewel ik zelf wel weet ik later als ik groot ben worden wil, was ik blij dat ik wat verder keek dan mijn neus lang was. Want VJ Anna-Alicia koos dit keer het ruime sop. Met niemand minder dan… De Oesterkoning.

En dus ben ik hartstikke jaloers. Want natuurlijk was ik allang bekend met Guido de Oesterkoning. Zo bracht hij afgelopen september met zijn oesters, gulle lach en charmante babbels nog het hoofd op hol van (vooral) onze vrouwelijke gasten tijdens een feestje in Gummmbar. En geloof me, wie eenmaal een oester van Guido heeft gehad, die wil niets anders meer. Helaas zit er een minimum aan het aantal oesters dat je moet afnemen als je Guido op je eigen feestje wilt hebben en is dit met z’n tweeën een beetje overdreven, anders had hij ieder weekend bij ons langs mogen komen.

Maar na het zien van Moneymakers wil ik meer. Veel meer. Ik wil ook het ruime sop kiezen met de oesterkoning. ’s Ochtendsvroeg, bij het ochtendgloren. Net na net de oesters aan boord tillen. En hangend aan zijn lippen om het ene na het andere feitje over deze Zeeuwse lekkernij op te slurpen. Om vervolgens uiteraard bij zonsopkomst te genieten van een verse oester.

Bij deze dus mijn eerste open sollicitatie ooit: lieve, lieve Guido, mag ik alsjeblieft, alsjeblieft, alsjeblieft ook een keertje met je mee???

De Oesterkoning
Food entertainer bij uitstek.
Te boeken voor al uw feesten & partijen.

Bekijk hier trouwens de aflevering van MTV Moneymakers!