Uitgelicht standaard

Dagelijks fiets ik via van hoek Amstelveenseweg/Sophialaan richting Amsteldijk. Er zijn vervelendere manieren om van en naar je werk te komen, want dankzij mijn kruip-door, sluip-door routes genieten we uit en thuis van de lekkerste adresjes uit Amsterdam. Ik noem het ook wel liefkozend ‘mijn traiteursroute’.

En sinds een tijdje wordt mijn aandacht getrokken door wat plukjes gras langs het fietspad in de Roelof Hartstraat. In dit geval geen doorsnee onkruid, maar eetbaar tarwegras. Hoogstwaarschijnlijk ook nog zelfgekweekt. De Waterwinkel heeft namelijk zijn productcategorie namelijk uitgebreid. Naast water hebben ze nu ook gras in de aanbieding. Oftewel de bare necessities of life.

Nu zal menig lezer misschien of juist hopelijk denken: eetbaar gras?? Ja. Tarwegras. Want als je echt gezond wilt leven, dan moet je kennelijk je heil zoeken bij deze enige echte groene groente. Zelf te kweken, zelf te persen, maar ook in poedervorm, ijsblokje en als abonnement-matje verkrijgbaar. In- en exclusief grassjuicer. Want gras pers je namelijk niet met een huis-, tuin- en keukensapcentrifuge.

Ik heb zelf al een paar keer de vloeibare variant geprobeerd, bij de sapjesbar die inmiddels al een tijdje geleden zijn deuren heeft gesloten (tegenover CottonCake, naast De Duvel). Een groen shotje, dat vooral snel weggespoeld moest worden met een wortelgember-opkikker of een ananas-jus. Want het smaakt zoals het eruit ziet en ruikt: naar gras. Zeker niet aan te raden als je brak bent, want de weeïge smaak doet dan niet bepaald wonderen voor je gesteldheid.

En toch blijft het me mateloos fascineren, als ik eerlijk ben. Want alleen het idee van een grasshotje dat je dagelijks naar binnen werkt, zorgt er al voor dat je energieker, gezonden en vooral extreem biologisch doet voelen. Dus misschien moet ik toch maar eens een grasmat voor thuis aanschaffen. Mocht het nou echt niets zijn, kan ‘ie altijd nog de tuin in.

De Waterwinkel/De Tarwegraskoning
Roelof Hartstraat 10
T. 020 6755932