Op zondagmiddag had ik een lunchdate met mijn Zeeuwse vriendin. We hadden afgesproken bij The Breakfast Club aan het Haarlemmerplein. Een mega goed idee leek mij. A: het water liep me nog maar in de mond als ik aan de pannenkoeken dacht die ze hier serveren en B. het zou een ware toevoeging voor m’n instagram feed worden, aangezien ik van plan was om alles vast te leggen. Helaas, niets bleek minder waar. De tent was af-ge-laden met hongerige mensen. Zelfs buiten -hallo, het is vriest!- zaten mensen te eten. Vol goede moed probeerden we ons nog naar binnen te wurmen, want vanaf de buitenkant zie je niet zo 1, 2, 3 dat er ook nog een een hoger gelegen gedeelte van de zaak bestaat. Het vriendelijke, enigszins zenuwachtige meisje vertelde ons dat er nog slechts(!) vier wachtende tafeltjes voor ons waren. Euh nee, bedankt, doei! En zo liep ik op zondag mijn geliefde pannenkoeken mis. We vervolgden onze tocht op zoek naar lunch over de drukke, doch gezellige Haarlemmerdijk.

We stapten binnen bij Two For Joy Coffee Roasters. Een misser, aangezien de serveerster driemaal nogal wat moeite had om ons op te merken. Ook al was het niet zo druk als bij The Breakfast Club. Daarnaast vond ik het ontbreken van een kaart ook niet erg handig, omdat ze wel een lunchaanbod hadden. Klein maar toch. Dat resulteerde in uitleg aan tafel en voordat het laatste gerecht werd genoemd was ik de eerste alweer vergeten. Trouwens, de koffie was top, daar lag het niet aan.

De zoektocht ging verder, ondertussen met een lichtelijk rommelende buik. Op de hoek met de Binnen Oranjestraat doemde een kanshebber op. Met de donkerbruine houten gevel lijkt het een knus cafeetje. Boven de deur staat de naam TEUN gevolgd door eten, drinken en slapen. Hier zitten we goed. Het is warm, gezellig én ze serveren lunch. Daarnaast zit er ook nog een hotel boven het restaurant en dat heb je pas door als je naar de wc loopt en de koffers en backpacks passeert die hier verdekt staan opgesteld.

Teun Cathc52 Haarlemmerdijk

Ik ga voor een bruine volkoren boterham met een flinke klodder huisgemaakte tonijnsalade met sla, tomaat, olijven en kappertjes voor maar 6,50 euro. Het is totaal niet fancy, hipster of very healthy. Maar wel lekker, goedkoop en vullend. Mag ik nog eventjes studentikoos uit lunchen gaan? Juist, bij deze.

Teun Haarlemmerdijk

Restaurant Teun

Haarlemmerdijk 61