Is een klein broertje of zusje altijd een succes? Mijn eigen zus was geloof niet bepaald blij toen zij vlak voor haar vierde verjaardag mini-me gepresenteerd kreeg. Inmiddels ruim zo’n 36 jaar later hoop ik dat ze inmiddels wel aan het idee gewend is en vooral de positieve kanten van dit jongere fenomeen kan waarderen. Maar goed, net als dat voor films ook geldt: een tweede editie wil niet altijd zeggen dat het perse na kaskraker nummer 1 een succes hoeft te worden. Maar zo af en toe zijn er gevallen waarin dat wel lukt. Ook binnen de horeca.

Wilde zwijnen 1Wat ons betreft is Eetbar Wilde Zwijnen een van die succesnummers. Waren wij zelf al groot fan van het oorspronkelijke restaurant, dat zijn we nu dus ook van de eetbar. Omdat ze hier inspelen op lekker eten, maar inclusief de mogelijkheid om niet perse uren te hoeven tafelen. Omdat ze hier het principe van cocktails drinken simpelweg begrepen hebben. Omdat het zo heerlijk ongedwongen zitten is aan de bar. Ja, op drukke avonden kan die bar aanvoelen als een beetje proppen, maar ja, het is dan ook geen restaurant, maar een eetbar. En bij een beetje bar heb je nou eenmaal niet die armruimte die je normaal gesproken aan tafel hebt. En wat bij Eetbar Wilde Zwijnen dan ook nog eens geldt, is dat je er in ieder geval wel meer dan lekkere gerechten voor terug krijgt. Voor een heel vriendelijk prijsje.

Dus we kunnen wel proberen om er heel lang over te doen om te doen om te beschrijven wat we er nu eigenlijk van vonden… maar dat vinden wij eigenlijk niet nodig. Goede wijn behoeft immers geen krans. Dus: in de buurt van Oost en zin om lekker, maar vooral niet uitgebreid te tafelen? Hallo Eetbar Wilde Zwijnen. Omdat het eten volgens het niveau van ‘de gewone’ Wilde Zwijnen is, omdat de bediening er vooral zin in heeft om het je een avond lang of kort naar de zin te maken, omdat de ambiance gewoonweg prima is, en vooral geschikt voor heel wat gelegenheden. Van een avondje met familie of vrienden tot aan een datenight met je one and only. Een ding weten wij in ieder geval zeker: ben je eenmaal geweest, dan kun je je eigenlijk maar een ding bedenken: wanneer gaan we weer eens terug?

Eetbar Wilde Zwijnen

Javaplein 25