In Amsterdam kan je naast goed eten natuurlijk ook prima dansen. Net als voor foodies is er voor nachtbrakers dan ook meer dan genoeg om uit te kiezen. Eén van mijn all-time favorites is in dit geval Bitterzoet, aan de Spuistraat. Alweer tien jaar the place to be om te dansen op soul, jazz hiphop en r&b maar ook voor kunst, en live performance. En, niet onbelangrijk en stiekem erg fijn, er komen voornamelijk Amsterdammers. Toeristen en ‘provincialen’ laten deze club al tien jaar lang links liggen. Fine by me! Maar iedereen weet dat als je goed wilt dansen, je tenminste een goede bodem nodig hebt. Cocktails drinken en dansen tot 5 uur ’s ochtends lukt nou eenmaal niet op een paar stukjes sushi. Althans, als je nog enigszins normaal thuis wilt komen.

foto 2 (1)Dus wat ben ik dan ook blij met De Goudvisclub! Gelegen pal naast Bitterzoet – van dezelfde eigenaren natuurlijk – waar je terecht kunt voor cocktails en Aziatisch ‘streetfood’. De kaart is klein simpel, en bestaat uit verschillende kleine gerechten. Er zijn ook een paar hoofdgerechten, maar de bedoeling is alles ‘family-style’ met elkaar te delen. En dit doen we dan ook maar al te graag. De gerechtjes smaken stuk voor stuk echt heerlijk. Mijn tip-to-die-for: de Asian Ribs. Mals, smaakvol en verrassend. En zo fingerlicking good dat je met alle liefde nog een tweede portie bestelt voor je aan de bak mag op de dansvloer.

foto 4

Voor Bitterzoet-fans dus een toptent om voor je los gaat al etenderwijs in de stemming te komen met cocktails en een kleine bite. Want voor maar 7 euro per gerechtje (de bordjes zijn meer dan vol) ben je hier dus verzekerd van een goede bodem. Geen nachtbraker? Dan heb je er een prima adresje bij in het centrum voor lekker Aziatisch eten.

De Goudvisclub
Spuistraat 4
T. 020-7372121

foto 3 (1) foto 5