Amsterdam Cocktail Week

Amsterdam staat deze week op z’n kop! De one and only Cocktail Week is namelijk van start gegaan, en daar worden wij zooooooo gelukkig van… De virtuoze bartenders Tess Posthumus, Timo Janse, Kevin Kroon en Albert van Beeck Calkoen aka Mister Cocktail hebben het voor elkaar weten te krijgen om zo ongeveer elke zelfrespecterende cocktailshaker en diens onderkomen van deze stad (58 stuks!!!) deze week in het teken te laten staan van cocktails, cocktails en nog meer cocktails. 

So let’s shake things up! Wat je tijdens de Cocktail Week kunt verwachten? Bij iedere deelnemende bar twee signature cocktails. Zowel alcoholisch als non-alcoholisch (ja, echt…). En er zijn workshops. Voor de gevorderde en de beginnende D-I-Y shakerboy dan wel -girl. Waar je deze week allemaal terecht kunt? Op teveel plekken om op te noemen. Wij hebben er daarom een paar voor je op een rijtje gezet – immers, wie zouden we zijn als we je niet een stukje op weg zouden helpen? Maar geloof ons, er is teveel om op te noemen…

  • Tunes Bar staat uiteraard bekend om hun heerlijke Aziatische bites én bijpassende Sake dan wel Gin & Tonic (zo’n 40 soorten gin…).  Sinds deze week hebben ze een nieuwe cocktailkaart die je meeneemt op een rond rond wereld met 11 te gekke cocktails! Zo serveren zij onder andere de Sparkling Geisha en een heerlijke Mediterranean Madness.
  • Every day is Bloody Mary Day bij Freddy’s Bar! Bij ons favoriete onderkomen voor een coupe champagne in Amsterdam draait het deze week allemaal om deze heerlijke klassieker in alle vormen en maten. Been there, done that en we hebben er nog maar eentje besteld.
  • Ook Bar de Vlieg, een van de pop-up sensaties in de stad, is van de partij. Zij serveren deze week een aperitivo ‘Dutch-style’. Wat dat inhoudt volgens de fabulous shakerboys, mag je zelf gaan ontdekken. Maar wat ons betreft is deze cocktailweek een hele goede reden om een kijkje te nemen bij deze pop-up.
  • Ook Bar Botanique is van de partij! En wel met Sir Edmond Gin. Denk tastings, denk een meet & greet met ’the makers, denk feestjes, denk cocktails en denk een dessert met deze vanilla infused gin. Talkin’ about a cherry on your cocktail pie!
  • Bij Snappers, zo’n juweeltje in de Reguliers, draait alles om tequila. Hoe kan het ook anders. Want laten ze daar bij Snappers nou én veel van houden én veel van weten én veel van hebben. Geloof ons: zelfs als je geen overtuigd tequila-fan bent, dan wordt je dit alsnog instant.
  • Ooit bij Door 74 geweest, éen van de eerste speakeasy bars van Amsterdam en home away from home van Timo Janse (een van de initiatiefnemers dus)? Nee? Dan gaan. Wel? Dan ook gaan.
  • Bij Razmataz draait het deze week om schaken. Lees je dat goed? Ja! Zet je tegenstander schaakmat onder het genot van een legendarische cocktail en Rat Pack muziek. Dus trek je dandy pak uit de kast and go and have fun!

Benieuwd naar het volledige programma van deze week? Simpel: snel naar de website van Amsterdam Cocktail Week and drink your heart out…

>>> Nog meer cocktailtips? Laten wij nou – wederom – een Tip 10-lijstje hebben. Vol met cocktailbars.Nomnomnom….