Iedere woensdag schuift Marianne aan bij Eva Oppel van Amsterdam FM, voor een beetje slap ouwehoeren, de laatste culinaire nieuwtjes in de stad en natuurlijk de wekelijkse Tip 10. Met deze week in de hoofdrol: een Tip 10 van de hand van Sam, beter bekend van het blog BySam, en praatten we honderduit over ‘Me Fietsje’ en Sjefietshe.

Uiteraard kun je ook nu op je gemak de hele uitzending van 12 april terugluisteren, maar natuurlijk lichten we ook altijd graag een tipje van de spreekwoordelijke sluier op. Naast de praktische Tip van Flip voor onder meer ‘Me Fietsje’ van Marianne (serieus Amsterdammers, doe er je voordeel mee!) hadden we de Lunch Special van deze week even ingeruild voor een Paas Special. De pop-up Sjefietshe is namelijk terug van weggeweest en opent aanstaande vrijdag, zaterdag én zondag weer haar deuren. En dan ook nog eens bij onze favoriet Jacobsz! Seger Abels, initiatiefnemer achter Sjefietshe, vertelde ons wat het geheim is achter het succes van deze cevichebar.

Amsterdam Light op woensdag zou daarnaast niet het meest bourgondische radioprogramma van Amsterdam zijn als we niet een fijne studiogast hadden: niemand minder dan Sam van het populaire blog BySam schoof bij ons aan, en zij vertelde ons wat haar favoriete adressen in de stad zijn. Zo verklapte ze waar je de allerlekkerste ramen eet (namelijk bij Sapporo aan de Ceintuurbaan) en waar ze gewoon de beste wontons (spreek uit als wenten) van de stad hebben (oftewel New King). Al met al leek het wel alsof we een ‘girl band’ in de studio hadden, maar dan wel een met verdacht goede smaak. Enjoy mensen!

>>> De hele Tip 10 – BySam’s Favorieten in Amsterdam lees je hier natuurlijk terug!