Amsterdam FM Amsterdam Light maart 2017

Iedere woensdag schuift Marianne aan bij Eva Oppel van Amsterdam FM, voor een beetje slap ouwehoeren, de laatste culinaire nieuwtjes in de stad en natuurlijk de wekelijkse Tip 10. Met deze week in de hoofdrol: de nieuwste culinaire spots in de stad, vrouwen in de horeca en uiteraard de vaste lunch special.

Wat er allemaal ter sprake kwam? De uitzending kun je natuurlijk helemaal terugluisteren (handig joh), maar om een tipje van de sluier op te lichten: het was natuurlijk de laatste woensdag van de maand, en dus hadden we een Tip 10-lijst vol met nieuwkomers in de stad. De maand maart lijkt wat rustiger te zijn qua nieuwkomersgeweld – er staan voor de verandering ‘slechts’ tien nieuwe zaken op de lijst -, maar wie het kleine niet eert… Zo is daar onder meer The Avocado Show, Café Georgette (tip van de redactie: let op de legendarische verspreking van Marianne tijdens de uitzending), Brouwerij Poesiat & Kater en Bar Leijten. Vooral die laatste is een aanrader zodra de zon zich weer laat zien.

Ook belden we met Sarah Reijnen, een van de helaas nog weinige vrouwelijke horecaondernemers in de stad. Sarah is de trotse eigenaar van Walter’s, Bar James én de ruige oesterbar The Walrus & The Carpenter, allemaal te vinden op de Javastraat in Oost. Zij vertelde hoe het is om je als vrouw staande te houden in het mannenwereldje dat de horeca heet.

Last but not least hadden we ook deze week weer een heerlijke lunch special: op aanraden van ‘Jean’ (je weet wel, van die geweldige Auberge Jean & Marie aan de Albert Cuypstraat) belden we met Maarten, de manager van Bistrot Neuf. Al sinds 09-09-09 hét adres aan de Haarlemmerstraat voor een dosis Frans genot, ook tijdens de lunch. Weten welke specials Neuf op de kaart heeft staan die je niet mag missen? Ook dat is een kwestie van even terugluisteren.

>>> En als je dan toch bezig bent: check hier onze volledige Tip 10 – Nieuwe restaurants in Amsterdam (mrt ’17). Enjoy!