Tip 10 AMsterdamFM Amsterdam Light Marianne Aalders

Iedere woensdag schuift Marianne aan bij Eva Oppel van Amsterdam FM, voor een beetje slap ouwehoeren, de laatste culinaire nieuwtjes in de stad en natuurlijk de wekelijkse Tip 10. Maar deze week ging het allemaal een beetje anders. Miss Catch52 Marianne mocht namelijk twee uur lang plaatsnemen achter de radioknoppen als presentator, en Eva was ‘in charge of the food & beverage. Of dat goed is gekomen? Ach, de studio staat er nog, zullen we maar zeggen, en we hebben de volle twee uur van de uitzending ruimschoots volgekregen.

Vanwege het mooie weer kon de wekelijkse ‘lunch special’ natuurlijk maar om één ding draaien: terras. En dan het liefst zo groot en zonnig mogelijk. En dus vroegen we Reinout Ezinga, de man achter Weesper, alles over zijn zaak aan de Weesperzijde. Het eerste terras in Amsterdam overigens waar de niet-rokers geen last hebben van de rokers, en vice versa. Zijn eettip? De Ceasar Salad (met zalm) en de tosti met buikspek. Meer weten over Reinout? Hij schoof eerder al aan onze Chef’s Table aan.

Op verzoek van Marianne was het deze week de beurt aan sidekick Eva om eens te verklappen wat nou precies haar favorieten zijn in de stad, als het gaat om eten en drinken. En daar kwam dus een volledige Tip 10 uit. Met natuurlijk de lunch specials Auberge Jean & Marie en Bistrot Neuf, maar bijvoorbeeld ook Terrasmus in BoLo en bijvoorbeeld Selma’s Bakery.

Kun jij ook niet wachten om te horen hoe dat klonk, Marianne als radio DJ? Luister dan gewoon de volledige uitzending terug via Soundcloud! Oh ja, en vergeet vooral niet om Marianne’s nieuwe aanwinst op haar onderarm te bewonderen…

>>> Ook zo benieuwd waar Eva Oppel haar vrije tijd doorbrengt in de lokale horeca? Check dan als de wiedeweerga haar ‘Tip 10 – Eva’s Favorieten’!