Amsterdam Light, radio, Amsterdam, Marianne Aalders

Iedere woensdag schuift Marianne aan bij Eva Oppel voor een heerlijke, grandioze en vooral bourgondische uitzending van Amsterdam Light. Met als hoogtepunten een beetje slap ouwehoeren, de laatste culinaire nieuwtjes in de stad en natuurlijk de wekelijkse Tip 10. Deze week streken de dames voor het eerst neer in hun nieuwe studionest, bij Salto Amsterdam, die andere radiozender van Amsterdam. En vanaf de oevers van het IJ werd er gesproken over zwoele, hete zomernachten in de Amsterdamse horeca en was er een uiteraard weer een lekkere ‘lunch special’. Kortom, weer twee uur smaakvol plezier tijdens de uitzending.

Maar voor het het tijd was voor deze twee items belden we eerst Sven Toering van De Bajes wakker vanuit zijn bubbel op het dak van Floor 17. Daar staat namelijk een maand lang een airbubbel op de 19e verdieping, met waanzinnig uitzicht over de stad én complete hotelkamer. De Bajesbaas was namelijk jarig (hiep hiep hoeraaa!) en dat vierde hij ‘dakloos’. Voor de filmtip belden we met Tom Ooms van Lab111, het oude laboratorium in West, dat inmiddels omgetoverd is tot restaurant én bioscoop. Zijn tip voor vandaag: The Life of Brian, de Monty Python klassieker die alleen vandaag te zien is in de bios.

Als ‘lunch special’ hadden we niemand minder dan Michael Wolf in de uitzending, van Wolf Atelier. Deze prachtige zaak (in de oude spoorwegbrug bij Westerdok) verandert sindskort namelijk voor de lunch in een Tartar-IA, dé plek waar je je maar liefst tegoed kunt doen aan zes verschillende steak tartare. Humma humma!

En om het leven een beetje ‘up te spicen’ stond de Tip 10 dit keer geheel in het teken van ‘sexy nights’: horecazaken in Amsterdam die sexy as hell zijn, qua interieur of omdat ze je gegarandeerd volledig in the mood brengen. Doe er je voordeel mee, zullen we maar zeggen. En dat er maar vele zwoele zomeravonden maar mogen volgen… Hier kun je alle details én natuurlijk de volledige uitzending terugluisteren.

>>> Toe aan een portie culinaire sexiness in je leven? Hier vind je de volledige ‘Tip 10 – Sexy Nights’!