Uitgelicht standaard

Ook Oost heeft een pop-up restaurant. Maar wel een met een duidelijke houdbaarheidsdatum. Gelegen naast Club Trouw aan de Wibautstraat zit namelijk BAUT. Houdbaar tot en met 31 december 2014. Staat zelfs op het papieren tafelkleed. Zo zijn ze op het moment van schrijven nog zo’n 730 dagen, 6 uur en 54 minuten open, aldus hun website. Dus dan zal dat wel zo zijn.

Wat dat betreft heeft BAUT het pop-up begrip dus wat aangepast en opgeduwd. Eigenlijk kunnen we dus misschien beter spreken van een restaurant met een tijdelijk huurcontract. En dat kan namelijk best prima werken. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch, drankjes en uiteraard diner. Met een simpele maar smakelijke en verrassende keuken: denk als lunchgerecht huisgemaakte steak tartare op een bruschetta. Bij het diner overigens geen onderscheid tussen een voorgerecht of een hoofdgerecht: je kiest wat je lekker vindt, en daarbij de grootte van de portie. En als alles gaat zoals het moet verlopen, kun je vanaf het voorjaar zelfs de eerste producten uit Oost op je bord verwachten: vanaf dat moment gaat er op het dakterras namelijk urban gefarmed worden.

Verder is BAUT vooral indsutrieel. Dus geen frutsels aan de muur, op een artistiek hobbelpaard na dan. Maar wel inclusief de oude houten schoolstoeltjes. Want dat hoort zo.

Hou BAUT dus in je achterhoofd. Voor een (brak) ontbijt, een lekkere lunch met vrienden, een borreltje of voorafgaand aan een goede avond stappen in Trouw. Of daarna, want op vrijdag en zaterdag zijn ze gewoon tot 03.00 uur open.

Once again mensen, gebeurt het in Oost. Wij zijn benieuwd welk stadsdeel met een tegengeluid gaat komen dit jaar.

BAUT
Wibautstraat 125
T. 020 4659260
Openingstijden: zo t/m do: 09:00 t/m 01:00 vr & za: 09:00 t/m 03:00