Pizzabakkers Amsterdam Catch52

De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. Deze week in de spotlights: Italian food. Pizza, pasta, ossobuco, you name it. Samen met jullie hebben we de lekkerste adresjes op een rij gezet. Buon appetito!

Meer horen over de Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

 • Ciro Passami L’Olio – Maar liefst drie keer genoemd door onze lezers. Puur Italiaans eten in Amsterdam West. Alweer bijna 8 jaar open en nog steeds favoriet van buurtbewoners in Oud-West. Volgens henzelf waan je je echt een beetje in Italië binnen. Wij kunnen dat alleen maar beamen…
 • Koevoet – Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden kun je hier dus wel degelijk heerlijk Italiaans eten. In deze kleine huiskamer midden in de Jordaan op de Lindenstraat geniet je namelijk van heerlijke anti-pasti, burrata, en pasta’s. Oh ja, handig om te weten: mocht je ze niet kunnen vinden via Google of Facebook, dat klopt. Een website hebben ze niet, Facebook en Instagram doen ze niet aan. Gewoon langsgaan dus, en laat je verassen!
 • De Curtis – Klein, intiem, gezellig, Italiaans, ongedwongen, zomaar een paar woorden die De Curtis omschrijven. Een klein eetcafé op de Tweede Anjeliersdwarsstraat in de Jordaan. Verwacht geen mega uitgebreide kaart, je kunt kiezen uit een paar klassiekers die hier gewoon steengoed bereid worden. Om je vingers bij af te likken!
 • Toscanini – Natuurlijk geen Italiaanse Tip 10 zonder Toscanini. Deze klassieker voert eigenlijk al jarenlang de top 3 aan met favoriete Italiaanse restaurants in Amsterdam. They just have it. The magic touch. Gewoon alles is goed hier. Van de bediening tot de entourage, van het eten tot de wijn, van de gastvrijheid tot de sfeer, alles klopt. Ze koken volgens de kracht van de Italiaanse keuken: eenvoud, puurheid en eerlijkheid. Bij Toscanini is het what you see is what you get. And we love it.

Antipasti

 • That’s Amore – Ze zeggen dat het geheime ingrediënt van de Italiaanse keuken toch echt liefde is. Wij geloven dat maar al te graag. En een Italiaanse trattoria met amore in de naam, dat kan niet anders dan om van te houden zijn. Op de Vijzelgracht koken Tino en Enzo de sterren van de hemel voor je. Pure, verse Italiaanse maaltijden als pasta’s, pizza’s maar ook konijn, kalf en zwaardvis. Vriendelijk geprijsd, vriendelijke bediening, fijne wijn, een lekker adresje voor de door-de-weekse-gemakshap!
 • Cantinetta Wine and Pasta – Als speciale tip van één van onze lezers. Ons advies is: gewoon zitten, eten, drinken en genieten. En dan vooral de carbonara. Als speciale tip van één van onze lezers.
 • Pomorosso – The best pizza voor take away volgens één van onze lezers. Knapperige bodem, rijk belegd, het water loopt je in de mond. Met misschien wel de meest uitgebreide pizzakaart uit deze lijst.
 • YamYam – Pasta. To go of to stay, simply good pasta. Misschien een beetje op een onbekende plak op de Frederik Hendrikstraat in Westerpark, maar zeker de moeite waard om eens langs te fietsen. Je kunt er zelfs je afbakpizza voor thuis scoren!
 • Bussia – Een restaurant dat vernoemd is naar de Barolo-wijngaarden in Piemonte kan niets dan goeds betekenen. A la carte of een vast menu, het is er allemaal even lekker. Inclusief fantastisch wijnarrangement natuurlijk.

risotto mazzo

 • Segugio – Bellissimo op de Utrechtsestraat. Puur en minimalistisch, zoals we Italiaans eten het liefst zien. En ook leuk: ze proberen zo veel mogelijk écht zelf te maken. Dus van het brood tot de cantuccini bij de koffie, het komt allemaal uit eigen keuken!
 • Faam – Wat is West zonder Faam? Deze pizzajoint is sinds de opening nog geen jaar geleden al favoriet en dat is niet zonder reden. Faam is je perfecte pitstop voor een vrijmibo, snelle pizza op een door-de-weekse avond of een gezellige borrel met vrienden.
 • Mangiassai – Voor de liefhebber van de Napolitaanse keuken. Alle producten waarmee wordt gekookt komen rechtstreeks uit Campania. En zelf de houtoven werd steen voor steen door henzelf gebouwd met lokale materialen uit de hellingen van de Vesuvius. Lokaler en Italiaanser ka niet, toch? Onze tip: de pizza margherita. De klassieke Napolitaanse pizza smaakt hier natuurlijk het lekkerste.
 • Mangiancora – Je kunt hier alleen bestellen, maar geef toe, soms is het ook gewoon heerlijk om even onderuitgezakt op de bank met een goed glas wijn van een pizza of pasta te genieten.
 • Gallizia – Verse Italiaan, in mei van dit jaar geopend. Italiaans huiskamergevoel, aan de eettafel bij oma met wijn en een goed bord pasta.
 • Mazzo – We zeiden het al eerder, iedereen is welkom bij dit Italiaanse familierestaurant aan de Rozengracht. Voor heerlijke pizza’s (de Mazzo pizza!), pasta’s, risotto’s en antipasti. Vooral die antipasti, zo veel, zo lekker, met een goed glas wijn erbij de perfecte start van een mooie avond!

Buon appetito!

Zijn we onverhoopt een Italiaan vergeten? Stuur ons die gouden tips en wij gaan er alsnog achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar! 

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!