De Tip-lijst. Een lijst samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. 

Op de laatste woensdag van dit jaar kijken we terug op de hoogtepunten uit onze maandelijkse Tip 10 Newbies, en hebben wij de meest grandioze zaken van afgelopen jaar onder elkaar gezet. En jullie raden het waarschijnlijk al: ook dit keer hebben we meer dan tien tips op ons menu staan… sorry, we konden het gewoon niet helpen.

Meer horen over deze Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM.

 • Louie Louie – Oh Louie Louie, wat heb jij Amsterdam Oost een lekkere boost gegeven met je komst. Relaxed, mooi, en om niet meer weg te denken uit het rijtje langs de zijde van Oosterpark. Drie wijzen uit Oost, misschien is dit wel jullie mooiste geschenk aan de stad geweest.
 • Roomservice at Olofs – Wat doe je als je sterrenzaak tijdelijk even de deuren moet sluiten? Dan pop je up in een van de meest mooiste plekken van de stad, namelijk in de Olofskapel. En blijf je gewoon de sterren van de groentehemel koken. Gelukkig hebben we Vermeer nu nog…
 • Jansz. – Het Pulitzer is terug van weggeweest. Inclusief een heerlijke bar, en een heerlijk restaurant. Wat het meeste indruk maakte op ons (naast die ballen van de chef)? Hier bestel je je Condrieu wijn gewoon per glas. Hulde!
 • John Dory Vistronomie – Arjan en zijn team hebben dit jaar vis naar een hoger vistronomisch plan weten te brengen. Prachtzaak aan die prachtige Prinsengracht. Gewoon een keer heen gaan. Daar gaan we verder geen woorden meer aan vuil maken.
 • The White Room – Wat doe je als er een driesterren chef naar Amsterdam komt als culinary advisor van een nieuw restaurant in de oudste restaurantzaal van het Krasnapolsky? Dan wil je hier gewoon een keer naartoe. Bij gebrek aan drie echte sterren in de stad.
 • Seafood Market – Het gaat goed met de Seafood Bar. De markt die in de Ferdinand Bolstraat opende dit jaar is inmidels ‘gewoon weer bar’ geworden, maar mooie visjes afhalen kan er nog steeds. Deze zaak, naar welke je ook gaat, is gewoon briljant goed en mooi.
 • Moon – Over the moon waren wij, na het pre-openingsdiner van dit restaurant. Het restaurant waar talent Jaimie van Heije de sterren van de hemel kookt inclusief een 360 over onze eigen stad. Soms is het leven gewoon even geweldig.
 • Scheepskameel – De lieve mensen van het Amsterdamse troetelrestaurant Rijsel did it again, maar dan zonder dat befaamde kippetje en op het Mariniersterrein. Zelden zo’n mooie, lichte zaak gezien. En de persoonlijke begroeting bij binnenkomst, noemen wij gewoon gastvrijheid.
 • Meneer Nieges – Wij hopen nog steeds dat de nieges zelf voor deze zaak voorlopig nog even uitblijft. Want met dit fantastische terras hebben wij er een zomerse hotspot bij. Weinig meer aan doen.
 • Restaurant Vermeer – “Als je in Amsterdam bent, dan wil je hier gewoon een keer geweest zijn. Het is ongewoon perfect.” Vermeer is terug van weggeweest, en wat zijn wij hier blij mee!
 • The Lobby Fizeaustraat – We waren al fan van The Lobby in de Nes, maar zijn dat nu ook ‘gewoon’ van de variant in de Fizeaustraat. Want van zaken als The Lobby, kun je er nou eenmaal nooit genoeg hebben!
 • Baut & Dreesmann – Over een paar dagen sluit ook deze geweldige pop-up weer zijn deuren, om door te gaan in een nieuw jasje in Amsterdam Oost. Maar man oh man oh man, van alle pop-up concepten die wij de afgelopen jaren langs zagen komen, is dit toch wel de mooiste verrassing van allemaal geweest.
 • Jacobsz – Heeft gewoon geen verdere toelichting nodig. Misschien wel een van de allerbeste nieuwkomers van dit jaar. Wij zien in ieder geval een glorieuze toekomst voor ons met deze ware Jacobsz.
 • Blue Boy – Genieten van een 6-gangen diner in een van de meest befaamde gay-clubs van Amsterdam? Kijk, dat zijn zaken die je met een gerust hart aan Casper Reinders over kunt laten. Begin je avond vooral met die smoked Bloody Mary, en je avond kan niet meer stuk!
 • Ron Gastrobar Paris – Geen lijstje zonder een zaak van Ron Blaauw, dat lijkt bij ons wel een beetje het adagium. Maar ja, dat krijg je nou eenmaal als een de ene na de andere topzaak uit de grond stampt. Met kikkerbillen, boudin noir en andere geweldige Franse klassiekers op de kaart. En de beste huis-viognier die er is.
 • Vuurtoreneiland ‘winter edition’ – We werden al warm van binnen bij de gedachte aan een ‘gewoon’ Vuurtoreneiland. Maar de ‘winter edition’ maakt ons wel echt heel erg blij. Culinair genieten, inclusief winterse boottocht, wat wil je nog meer?!
 • L’Atelier du Champagne – Een champagnewinkel. De eerste van Nederland. Hallelujah! Voor iedereen die nog een bijzonder of een iets simpeler flesje zoekt om het nieuwe jaar mee in te gaan: hier moet je zijn.

Ken jij een bijzondere plek in de stad? Stuur ons die tip door en wij gaan er alsnog achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!