Tip 10 sushi Amsterdam Catch52

De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. Deze week zijn we met jullie op zoek gegaan naar de lekkerste sushi van de stad. Veel over gezegd, geschreven én geproefd, iedereen heeft wel zijn eigen favo adresje. En dankzij jullie overweldigende tips presenteren we met trots: de Tip 10 Sushi 2015! 

Meer horen over de Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

 • Yamazato (Okura) – Je hebt sushi en je hebt sushi. Heb je eenmaal de sushi bij Yamazato geproefd dan weet je precies wat ik bedoel. De sushi in de sterrenzaak in het Okura doet alle andere sushi die je ooit geproefd hebt vergeten. Verser dan vers en bereid door één van de beste sushichefs ter wereld. Onze tip: neem geen tafeltje maar neem een kruk aan de sushibar. De chef bereidt hier de sushi voor je neus en dat alleen is al een ervaring op zich. En de tips van de chef krijg je er gratis bij. Binnenkort vind je een full review van Yamazato op Catch52, maar alvast een kleine sneak preview: sushi faux pas nummer één is het mengen van wasabi met sojasaus. En doe er al helemáál geen gember bij. Geef je gewoon over aan de Yamazato-experience. We zeiden het al: sushi zoals geen ander.
 • The Harbour Club – THC is natuurlijk een tikkeltje over the top, en dat is ook zo met de sushi. Denk sliertjes komkommer, crunchy rijst, chiliflakes, drupjes saus, maar bovenal: verse, heerlijke sushi. Onze tip: geef je gewoon over aan het spektakel en laat je verwennen. Ook de sashimi krijgt hier echt een dikke voldoende. THC weet echt wel wat ze met vis moeten doen, en dat proef je!
Sushi Okura Yamazato

Sushi in the making bij Yamazato

 • Sugoi – Onze favoriete sushi to go. De sushi is gewoonweg goddelijk. En probeer vooral de dragon roll, een avondje Sugoi is niet compleet zonder. Met de meest crunchy garnaal die je in tijden zult proeven. En ook niet onbelangrijk: je bestelling is er bijna altijd binnen een half uurtje. Ook al woon je wat verder weg. Bezorgd door lieve mensen die je altijd begroeten met een lach. Kijk, het perfecte begin van een heerlijk avondje bankhangen met sushi en wijn toch?
 • Kaiko – Volgens één van onze lezers een pareltje in de Jekerstraat. Snel maar een ritje maken naar de Rivierenbuurt dus. Wel even goed zoeken: je loopt er zo voorbij als je niet oplet. Kaiko is typisch een authentiek klein Japans restaurant en dus geldt ook hier less is more. Een paar tafeltjes, simpel interieur, maar oh zo lekkere sushi.
 • Otaru – Don’t judge a book by its cover. Dit geldt misschien wel het allermeeste in deze lijst voor Otaru. Denk flikkerend ledlicht buiten, ledlampen binnen. Maar once inside, de meest goddelijke sushi. Met recht een pareltje onder de tourist traps. En vergeet dan vooral de dragon maki niet te bestellen, de beste tip die wij ooit kregen!

Sushi The Harbour Club Kitchen

 • Friska – Nu is sushi natuurlijk al gewoon hartstikke verantwoord. Verse vis, rijst, zeewier, groente, sushi past prima in het dieet van de gemiddelde fitgirl. Maar het kan natuurlijk altijd gezonder. Enter Friska. Sushirollen met quinoa in plaats van rijst. En andere healthy stuff zoals spinazie, rode bietjes, witte kool en zoete aardappel. Dus, als je eens wat anders wilt dan de standaard sushi, breng een bezoekje aan Friska in de Foodhallen.
 • Genroku – Ja, ook all you can eat sushi kan gewoon goed zijn. Ook niet heel gek, Genroku is van dezelfde eigenaren als Otaru. En dat betekent gewoon steengoede sushi, zeker voor de prijs-kwaliteit die je bij Genroku krijgt. En we geven toe, soms is het heerlijk je even lekker te laten gaan. Menu en pennetje bij de hand, en turven maar. En dan rollend naar huis…

Sushi The Harbour Club Kitchen

 • The Red Sun – Sushi op stand. Met vestigingen in Amsterdam en Blaricum kan het ook niet anders. En het leuke is, ze hebben hier naast fingerlicking good sushi ook een uitgebreide sakekaart. Je kunt hier trouwens ook prima heen met een minder grote sushi-fan, ze hebben hier heerlijke vis én vleesgerechten op de kaart. Vooral de softshell crab is goddelijk.
 • Sushi House – Misschien niet bij veel mensen bekend die niet in de Zuid wonen, maar dat is geheel onterecht. Bij Sushi House eet je krakend verse sushi, de vis smelt op je tong zo mals. Good to know: Sushi House is om af te halen of te laten bezorgen, eten bij één van de vestigingen (Hoofddorpweg of Rijnstraat) kan niet. Helemaal niet erg, goede sushi smaakt soms nog beter op je gemak thuis op de bank met een glas wijn.
 • Umeno – Van dit soort tips worden wij nou blij. Iedereen heeft wel zijn eigen favoriete zaakjes, dat geldt zeker voor sushi, en als je eenmaal je favorieten gevonden hebt dan wijk je daar niet snel vanaf. En hoe leuk is het als je een nieuwe tip krijgt die zomaar eens linea recta naar je favorietenlijstje kan. Umeno belooft namelijk veel goeds: al open sinds 1978 als allereerste Japanse restaurant in Nederland. En vandaag de dag nog altijd de favoriet van veel Amsterdammers.

Sushi The Harbour Club

 • Izakaya – Voor up-scale sushi. Want hoewel je bij Izakaya ook gewoon aan de bar terecht kunt (oké, geen sushibar maar wel een delicious cocktailbar), is dit alles behalve een in-je-jeans-en-sneakers-even-snelle-sushi-hap. Bij Izakaya eet je in stijl. En dat geldt ook voor de sushi. Looks good, tastes good. En in combinatie met een lekkere cocktail en mooi gezelschap is het zomaar een ideale night out.
 • MOMO restaurant, bar & lounge – We kunnen er niet omheen, de sushi hier is gewoon Momolicious. En altijd een leuke bijkomstigheid: er is genoeg om naar te kijken tijdens het sushihappen. Of het nou een maandag, dinsdag, vrijdag of zaterdag is, je kunt hier any day genieten van Amsterdam op z’n mooist. Tja, what can we say, we houden er gewoon van.

Zijn we onverhoopt nog jouw favoriete sushi vergeten? Stuur ons die gouden tips en wij gaan er alsnog achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar! 

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!