De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. En deze week zijn we samen met jullie op zoek gegaan naar mierzoete toetjes. Lekkere toetjes. Heerlijke toetjes. Ultieme toetjes. Hier eet je ze! 

Meer horen over de Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

 • Terpentijn – Dat het bij Terpentijn best fijn is, dat wisten we al. We proefden oesters, summer rolls en steamy duck. Maar toen hadden we de toetjes nog niet geprobeerd. En dan met name de chocolade fondant, de favoriet van onze zeer gewaardeerde lezer. En ja, die mag meer dan fijn genoemd worden. Stevige buitenkant, warm en zacht van binnen. En voor de Oosterse touch een bolletje bananenijs, kardamom, crunchy pinda’s en een kopje Vietnamese koffie. Simply love it.
 • Hemelse Modder – Natúúrlijk vind je hier de lekkerste hemelse modder van de stad, hoe kan het ook anders. Het toetje is hier gewoonweg legendarisch in al zijn eenvoud: bruine en witte chocolademousse met vanilleroom. En aan klassiekers moet je gewoon niets veranderen. Dat weten ze hier als geen ander.
 • Buffet van Odette – Bij Buffet van Odette staan ze voor één ding: een goed bord eten voor iedereen. En wat ons betreft ligt op dat bord soms gewoon maar één ding: hun sticky toffee cake. Met salted caramel saus. En een bolletje vanille-ijs. Té lekker.
Hemelse Modder

Hemelse Modder

 • Spaghetteria – Aan een uitgebreide dessertkaart doen ze niet bij de leukste pastabar van de stad. Geeft ook helemaal niets. Alleen een heerlijke espresso is na hun fantastische pasta eigenlijk al genoeg. Maar wij kunnen nooit nee zeggen tegen hun scroppino. Die is namelijk precies zoals we hem hebben willen. Romig, smaakvol en ultra vers geklopt. Oh ja, en mocht je om wat voor reden dan ook geen alcohol drinken, de tiramisu is hier ook to die for…
 • The Duchess – Fan van chocola? Dan is de Chocolate Explosion van The Duchess jouw toetje. Eén grote bom met alle soorten en smaken chocola. Met caramel. Je kunt bijna niet meer lopen na afloop maar man, het is het waard!
 • Het Wilde Westen – Maar twee keuzes op de dessertkaart maar meer is ook helemaal niet nodig. Je kunt kiezen tussen de tiramisu en de cheesecake. Onze tip: ongetwijfeld de cheesecake. Romig, net machtig genoeg, crunchy korst van bastognekoeken. Wauw.
 • Serre – Wij lunchten er laatst uitgebreid en waren zwaar onder de indruk van hun trolleys. Jawel, hier hebben ze namelijk een heuse steak tartare trolley. Volkomen logisch, want iedereen wil zijn steak tartare gewoon net even anders. Maar de dessert trolley, daar komen we voor terug. Keer op keer. Want kiezen gaat gewoon een stuk makkelijker als je alle mooie taartjes ook even goed kunt bekijken, toch?
Serre's dessert trolley

Serre’s dessert trolley

 • The French Connection – Twee woorden: Crêpe Suzette. Met sinaasappel en Grand Marnier. Klassieker onder de Franse desserts en we kunnen er geen genoeg van krijgen…
 • BasQ – Dat we fan zijn van cheesecake zal je inmiddels niet meer verbazen. Hoe klassieker hoe beter wat mij betreft, maar voor de cheesecake van BasQ maak ik graag een uitzondering. Deze cheesecake, geserveerd in een glaasje gemaakt van geitenkaas, amandel, koekjes-ijs en frambozenschuim is goddelijk lekker.
 • Gin NEO – Voor wie op zoek is naar een verrassend toetje. Eens geen crème brûlée, hemelse modder of dame blanche. Maar toetjes net op een andere manier. Zoals deze maand de smokey ananas.
 • Mr. Porter – Met niemand minder dan Peter Scholte als chef patisserie kan het ook niet anders dan dat hier de toetjes fingerlicking good zijn. Wij mochten ooit van dichtbij van zijn kunsten genieten, en eenmaal zijn signature cheesecake geproefd is nooit meer anders willen.
 • De Plantage – Een voortreffelijk mooie zaak met heerlijk eten en een toetje op de kaart dat we eigenlijk op meer plekken willen zien: churros. Zó slecht maar oh zo lekker. En bij De Plantage gaan ze gelukkig gewoon all the way en worden ze geserveerd met chocoladesaus en vanille-ijs. En bij De Plantage hebben ze trouwens ook heerlijke hemelse modder.
 • Bord’eau – De ‘groene appel’ is inmiddels een ware klassieker en moet je eigenlijk minimaal één keer in je leven gegeten hebben. Je ziet een appel, je proeft ijs en chocolade. Een waar kunstwerkje, en niet te versmaden.
Cheesecake bij BasQ

Cheesecake bij BasQ

Net als wij ook zo’n fan van cheesecake? Bekijk dan ook eens onze Tip 10 met de favoriete cheesecakes van Amsterdam. To go of to stay, allemaal even heerlijk…

Zijn we onverhoopt een ultimate dessert vergeten? Stuur ons die gouden tips en wij gaan er alsnog achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar! 

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!