Uitgelicht standaard

Het lijkt een ware trend te zijn: restaurants en bars met mannennamen. Denk Marius, George, Toon, Hugo, Mick en zo zijn er nog vele anderen. Sinds begin dit jaar mag Frits zich bij dit rijtje voegen. Op het Mercatorplein. Voor bier en burgers. Een echte mannenbar dus.

frits 3Maar ook vrouwen kunnen zich hier prima vermaken, als je maar van burgers houdt. En van bier dus. De burgers die Frits maakt zijn namelijk echt te lekker. En precies zoals we ze het allerliefste zien en proeven: warm van de grill, nog een beetje rosé van binnen, op een lekker broodje met een augurk, tomaat en een beetje sla. En on the side natuurlijk lekkere frietjes met home made mayonaise.

Geen bierfan? Gelukkig smaakten de wijntjes van Frits ook prima. Op dieet? Je kunt ook altijd nog de skinny bestellen, met een blaadje sla in plaats van een broodje. Maar ik raad het je af. Hier kom je voor het echte werk. Waarom op een blaadje sla kauwen als de broodjes hier zijn zoals een hamburgerbroodje hoort te zijn? Knapperig van buiten, lekker zacht van binnen en een beetje zoetig. En waarom aan de wijn als ze meer dan 40 lekkere biertjes op de kaart hebben staan? Precies. En het leuke is dat ze niet alleen de standaard Nederlandse en Belgische biertjes serveren, maar ook bieren uit de VS, Duitsland en UK.

16907_1622488184633221_6297403475785580654_n

Frits is typisch zo’n leuke buurtbar waar je komt als je geen zin hebt om te koken maar wel snel even een hapje wilt eten. Je kan hier namelijk prima binnen 2 uur tevreden en met een volle maag weer buiten staan. Of waar je komt als je het weekend wilt inluiden met een good old vrijmibo. Of waar je begint met een burger en een biertje en blijft plakken omdat het zo gezellig is aan de bar. Bij Frits kan het allemaal. Frits is trouwens opgezet door dezelfde eigenaren als Radijs, ook al zo’n leuke buurtbar aan de Jan Eef. Hulde dus voor de mannen van Frits, die West gewoon weer een beetje leuker hebben gemaakt!

Frits
Jan Evertsenstraat 135
T. 020-2339796

frits 4frits