Amsterdam straalt! Want hoe harder de zon schijnt, hoe meer er geleefd lijkt te worden in de hoofdstad. Zo wordt er sinds vrijdag weer af en aan langs de opgebroken Amstel gefietst, richting het Martin Luther Kingpark, voor een bezoekje aan De Parade. Want waar het bij  dit festival in steden als Rotterdam en Den Haag nog vooral draait om het culturele programma, gaat het in onze hoofdstad vooral om zien en gezien worden en de flessen rosé. Immers, je moet vooral doen waar je goed in bent. En daarbij geldt ook: hoe hoger de temperaturen, hoe harder het gaat.

Maar ook de horeca zal blij zijn met deze zonnige uitspatting. Want op ieder moment van de dag lijken de terrassen continue vol te zitten. Zo vol zelfs op tijdstippen dat je je nog wel afvraagt of iemand überhaupt nog aan het werk is tijdens een zomerdag, of dat het Dorifelvirus echt het gehele bedrijfsleven plat heeft gelegd. Zo ook de terrassen rond het Oosterpark. En in het bijzonder de Biertuin. Een belletje van tevoren (als het om een terrasplek gaat zijn wij niet voor één gat te vangen) stelde ons gerust: reserveren was niet nodig. Ook niet buiten. Het zou wel goed komen.

En zo geschiedde. Ondanks dat het afgeladen vol was. Want de Biertuin is nu immers een place to be. Vijf minuten buiten wachten, een half biertje binnen aan een tafeltje en we konden als een van de lucky few buiten aanschuiven om daar verder te genieten van onze Weisse. Want daarvoor ben je bij de biertuin aan het goede adres. Net als al die andere lekkere biertjes die je van de tap of uit de fles kunt bestellen, waaronder Vedett en de Brouwerij het IJ-biertjes. En dan hebben we het nog niet gehad over de specials, met tot de verbeelding sprekende namen als de Raging Bitch, de Zeezuiper en Doggy Style.

Maar niet alleen het bier vloeit rijkelijk. Ook voor een hapje kun je hier prima terecht. Zes klassiekers op de hoofdgerechtenkaart, met onder meer een steak met frites en het al eerder geroemde gegrilde kippetje uit de megalomane kippengrill aan de achterkant van de zaak. Belangrijke tip: bestel vooral ook eens het biertuinplankje, met lekkere hapjes waaronder steak tartare, zalm, charcuterie en een lekker kaasje. De bitterbal is immers zo highly overrated. En dat alles geserveerd door een jonge, frisse bediening, die begrijpt wat upselling is (zodra je glas leeg is, staat er meteen een nieuwe voor je neus) en vooral akelig vriendelijk blijft.

Ik zei het al eerder: Oost is hot. En de biertuin dus ook. De eigenaren van de Biertuin (overigens ook de geniën achter Maxwells, Elsa’s en Quatfass) hebben het voor elkaar. Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen. Laten we dus proosten op nog twee warme zomermaanden.

De Biertuin
Linnaeusstraat 29
T. 020 665 0956