De zomer heeft even op zich laten wachten maar nu is het dan eindelijk mooi weer. Daar worden we heel blij van. En wat is er in Amsterdam dan fijner dan varen door de grachten. Ik krijg er het ultieme zomergevoel van in ieder geval. Al heb ik zelf geen boot er zijn vrienden genoeg die er wel een hebben en altijd in zijn voor een stukje varen. Een paar lekkere flesjes wijn, biertjes en hapjes mee in de tas en varen maar. Ik ben al snel tevreden met deze kleine picknick aan boord maar soms wil je ook wel eens wat anders eten dan de standaard stokbroodjes met kaasjes of humus, nootjes en olijven als je een paar uur onderweg bent.

bluespoon on board boot bier

Restaurant Bluespoon biedt uitkomst voor de echte trek aan boord. Vorig jaar waren we al enthousiast over het concept (hallo oesters aan boord!!) en ook dit jaar kun je voor lekkere hapjes en drankjes gelukkig weer hier terecht. Je wordt door Bluespoon on Board volledig ontzorgd en krijg je je favoriete maaltijd gewoon aan boord. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos maar hierbij een kleine greep uit de opties: oesters, salades, broodjes, club sandwich, pizza, bitterballen, hamburgers, saté, voor de zoetekauwen brownies maar stiekem is mijn persoonlijke favoriet bij de borrel is de mini frikandel van slagerij Louman.

bluespoon on board boot frikandellen

Behalve deze gerechten te laten bezorgen is het natuurlijk ook mogelijk om je bar aan boord aan te vullen met ijskoude biertjes, wijn, champagne en frisdranken. Het enige wat je hoeft te doen is je bestelling te plaatsen (020-5231234 of via het online formulier) en een half uur later leg je voor het Andaz hotel aan (Prinsengracht 587) en ze brengen je bestelling aan boord waarna je weer lekker doorvaart. Perfect toch? Laten we hopen dat de zomer vooral nog een tijdje aanhoudt. Geniet er van!

Bluespoon on Board
Prinsengracht 587