Uitgelicht standaard

Restaurant Bluespoon heeft een nieuwe head chef dus het perfecte excuus om weer eens een kijkje te nemen in dit mooie restaurant van het Andaz hotel. Ik ben vaak te vinden in hotelbars en restaurants en heb dit jaar dan ook al meerdere bezoekjes gebracht aan deze prachtige locatie. Bij Bluespoon ben ik nog nooit teleurgesteld want hier kan ik dan ook altijd rekenen op lekker eten, de perfecte service van mijn favoriete gastheer Remco en niet te vergeten een gezellige maar relaxte sfeer in een prachtig decor ontworpen door Marcel Wanders.

Bluespoon tartaat van zeebaars

Eerder dit jaar schreef ik al over de heerlijke Sunday Brunch waar ik met Marianne van heb genoten en ook de maandelijkse Vodka Vriday borrel is mij niet onbekend. Ditmaal mocht ik aan de chef’s table aanschuiven en kennis maken met de kookkunsten van Kasper Stiekema. De nieuwste aanwinst van Andaz Hotel. Kasper heeft in gerenommeerde restaurants gewerkt als Ciel Bleu, La Rive en De Kas. Niet bepaald de minste restaurants dus ik ben benieuwd hoe hij zijn visie verder heeft ontwikkeld en deze tot uiting gaat brengen in zijn nieuwe onderkomen Bluespoon. Vanaf de chef’s table heb je natuurlijk perfect zicht op de open keuken en als oud hotello vind ik het altijd leuk om letterlijk een kijkje in de keuken te kunnen nemen en de chef himself in actie te zien.

De keukenbrigade heeft veel moois voor ons in petto. We starten met een mooie tartaar van zeebaars met citroen. Gevolgd door een combinatie van eendenbout en eendenborst met pruimen, daarbij een bijzonder lekkere madeleine van wortel en 5 spices. Eentje om te onthouden! De afsluiter van de avond is een huisgemaakte chocolade mouse met gekarameliseerd fruit. Heerlijk! Wat mij betreft een mooie eerste kennismaking met Kasper. Tja, en aangezien ik hier toch al regelmatig te vinden ben is dit vast niet het laatste wat ik hier zal proeven…

Kasper Stiekema

Kasper Stiekema

 

Andaz Hotel – Bluespoon restaurant
Prinsengracht 587