Het lijkt alsof de hele stad zich winterklaar aan het maken is. Niet om vol de winterslaap in te gaan, nee integendeel. Om er vol tegen aan te gaan! En waar er bij restaurants als De Kersentuin een flinke frisse wind door de keuken heen waait, kiezen anderen juist voor een momentje van retrospectie. En er vol voor kiezen om die signature dishes ‘van toen’ weer eens op de kaart te zetten. Wij noemen het ook wel: remembering the classics.

Ook Bo Cinq is in die zin op de retro-tour, en heeft een nieuwe kaart samengesteld met oude bekenden. De tips van toen? Denk natuurlijk het onbetwiste fruits de mer-plateau (serieus, die zouden meer zaken toch echt op de kaart moeten zetten), de crispy salmon (met tempuradeeg) en natuurlijk tortellini met eendenlever, pruimensaus en een vleugje truffel.

Tel daarbij op een interieur zoals eigenlijk alleen Casper Reinders dat weet samen te stellen (ere wie ere toe komt!), en een lange bar waar je terecht kunt voor de lekkerste cocktails, en je vraagt je opeens af waarom het eigenlijk überhaupt zo lang geleden is dat je voor het laatst bij deze zaak voet over de drempel hebt gezet. Tijd dus om die race of the classics maar eens aan te gaan. Je hebt nog ongeveer eind februari.

>>> Ook zo’n fan van Casper’s creaties? Dan mag een bezoekje aan de Lion Noir natuurlijk niet ontbreken.

Bo Conq cocktailBo Cinq restaurant tajineBo Cinq restaurant hamburger

Bo Cinq

Prinsengracht 494