Ik schrijf niet vaak een tweede keer over een zelfde zaak of belevenis. Net als dat geldt voor ieder gesprek dat je voert met mensen, geldt ook voor een blog: men (‘de lieve lezer’) vindt het over het algemeen namelijk niet zo bijster interessant wanneer ik twee keer hetzelfde vertel. Toch ga ik daar nu een uitzondering voor maken.

Want stel jezelf even de volgende vraag: welke supermarkt wereldwijd ken jij die voor een paar euro – inclusief ‘order picking’ – binnen no-time, dus zeg binnen (ruim) een uur, bij je je boodschappen op een milieuvriendelijke manier aan de deur bezorgd, voor een paar euro bezorgkosten?

Juist, dacht ik al. Ik kende er tot voor kort ook geen. Maar hij bestaat gewoon. In Amsterdam. En ik had de applicatie al die tijd al op mijn telefoon staan.

Het was een gesprek met een van de eigenaren van een van de jongste bezorgdiensten in Amsterdam, TringTring, die me deze tip gaf. Ik noem het een briljante kwestie van omdenken: uitgaan van kansen in plaats van beperkingen.

TringTring - LandmarktWant stel: je hebt een fietsbezorgdienst, en een van de adressen waarvoor bezorgd wordt is een supermarkt. Als gebruiker van deze app zou ik ervoor kunnen kiezen om alleen de ingrediënten voor een maaltijd te laten bezorgen. Maar je kunt natuurlijk ook bedenken dat die bezorgdienst ook ingezet kan worden voor, ik noem eens iets geks, je volledige boodschappenlijstje. Er staan namelijk al ruim 1.200 producten waaruit te kiezen valt. En er staan heel veel ‘Tringers’ (bezorgjongens en -meisjes) te trappelen om die voor je uit de schappen te halen en op de fiets bij je te bezorgen.

Ik heb dit dus zelf niet bedacht. Voor mij was TringTring tot afgelopen week alleen maar in gedachten voor als bezorgdienst voor mijn lunch, diner of wijn. Maar ik heb me daarin laten leiden door mijn ouderwetse kader van thuisbezorgdiensten. Tringtring is dus veel meer dan dat, door hun samenwerking met Landmarkt, supermarkt van niveau.

Ik zeg: Albert, eat your heart out! Het assortiment is groeiende, en ik kan ad hoc bepalen wat er eigenlijk op mijn boodschappenlijstje moet komen te staan. En dat maakt het tot een briljante oplossing. En mocht er sprake zijn van onduidelijkheid over de exacte  bestelde hoeveelheid? Dan geven ze je een belletje. Kwestie van persoonlijke service.

Dus hup, downloaden die app – want waarom zou je tijd besteden aan boodschappen doen? Ik weet nog wel wat leukere dingen te bedenken in ieder geval.

TringTring

>>> Nog een keertje alle voordelen op een rij van Tringtring? Lees dan gewoon even mijn eerdere blog terug.

Catch52 - SLA - TringTringPS1: Oh ja, en mocht je nou geen behoefte hebben aan een twee boodschappentassen vol, maar gewoon een enkele maaltijd? Voldoende andere keus dus. Die salades van SLA zijn bijvoorbeeld een prima suggestie voor de maandagavond als je even geen zin hebt na een lange eerste werkdag.

>>> Benieuwd wat wij eerder over SLA schreven? En ja, de hoeveelheden zijn sinds die eerste openingsweek volledig aangepast, en royaler dan royaal!