Als de zomer in Nederland op zijn einde loopt dan knijp ik er ieder jaar nog een paar dagen tussenuit naar Zuid-Spanje om het zomerse gevoel toch nog even vast te houden. Zo ging dat ook dit jaar want het is daar nog tot ver in oktober prachtig zomers weer. Heerlijk! Des te jammer is het na een fijne vakantie om naar huis te gaan en bij thuiskomst meteen weer bezig te zijn met de orde van de dag. Dit jaar betekende dat zelfs geconfronteerd te worden met het frisse herfstweer. Ik probeer dan ook zo lang mogelijk dat vakantiegevoel vast te houden. Dat is soms lastig maar ik heb het ditmaal gedaan door bij aankomst op Schiphol niet meteen in de trein te stappen richting Amsterdam maar we zijn doorgelopen naar Hilton Schiphol. Via de rechtstreekse verbinding loop je zo dit prachtige nieuwe hotel binnen en kun je in de lobby bar een drankje drinken of een hapje eten in Bowery Restaurant.

bowery 1

Wij kozen voor het laatste. Omdat de gasten hier een mix zijn van zakelijke gasten en toeristen is het er vroeg op de avond al aanzienlijk drukker dan ik in eerste instantie had verwacht. Gezellig dus. Na een week Spaanse tapas en paella eten hebben we wel weer eens zin in wat anders en dat kan hier gelukkig. De kaart is bijzonder uitgebreid dus er is zeker voor ieder wat wils maar de uitgangspunten zijn de Aziatische keuken en de Hollandse keuken waarbij de gerechten dan ook in twee afzonderlijke keukens worden bereid. Denk hierbij aan gerechten zoals huisgemaakte dim sum, zalm teriyaki, gele curry aan de ene kant en Hollands Lamsvlees, weiderund of zeebaars aan de andere kant.

Met de nieuwe kaart die deze week in gaat lijkt de lat nog een tikkeltje hoger gelegd te worden dan de eerste periode vanaf de opening afgelopen jaar. Van wat we hebben mogen voorproeven werden we in ieder geval erg enthousiast. De gerookte bavette met pompoen en de kreeft met drie structuren van bloemkool staken er met kop en schouders bovenuit en laten zien dat Bowery meer is dan het gemiddelde hotel-restaurant.

bowery 2

Daarnaast mag gezegd worden dat het team die avond met veel enthousiasme werkte en de service erg goed was. Er is veel persoonlijke aandacht voor de gasten en dat is best opvallend voor een airport restaurant waar veel gasten maar eenmalig komen omdat ze op doorreis zijn. Bij veel andere horecagelegenheden op Schiphol zie je dat er slechts vluchtig contact is. Een pluspunt dus voor Hilton. Daarnaast weten ze ons een paar keer te verrassen en dat terwijl we toch best wel wat gewend zijn. Al met al een hele fijne verlenging en afsluiting dus van de vakantie en zeker een aanrader voor een volgende keer. Inmiddels is het back to reality en ga ik binnenkort maar eens plannen maken voor het volgende reisje!

Bowery Restaurant
Schiphol Boulevard 701

Ps. Bowery Restaurant is ook uitermate geschikt voor een meet & great als iemand op doorreis is en niet de tijd heeft om Amsterdam in te gaan.