Uitgelicht standaard

Oh yes. De dag waar we allemaal op hebben gewacht is hier: Braai opent vandaag haar deuren! En daar zijn we blij mee. Braai – de naam zegt het al – is een BBQ bar op de Amstelveenseweg, op een steenworp afstand van het Vondelpark. Het idee is gebaseerd op de braai zoals we die in Zuid-Afrika kennen: een grote BBQ waar de hele buurt hun vlees komt barbecueën. Met als doel samen met familie, vrienden en buurtgenoten lekker eten en drinken. En dat is precies wat Braai in Amsterdam ook doet: op de grote grill in de bar wordt vlees gebraden om met elkaar van te genieten. Dus geen ingewikkelde menu’s en gerechten, de basis is een grote houtskool grill waar ribs, worstjes, pulled pork en gegrilde groenten gemaakt worden. Gewoon simpel, goed en betaalbaar eten. En wij mochten vast voorproeven.

IMG_7464 IMG_7463

En dus aten we de specialiteit van Braai: de slow cooked ribs. Met vlees dat in een vacuüm zak minimaal vijf uur gegaard is. En vervolgens door Floris – de grillmeester van Braai – perfect bereid is op de BBQ. Wat je dan proeft? Perfect gegaarde, heerlijk gemarineerde ribbetjes die van het bot afvallen zo mals als ze zijn. Niet te vet, niet te zoet, gewoon precies goed. Extra fijn om te weten dat Braai alleen gebruik maakt van eerlijk vlees van de boer, wat vervolgens naar een ambachtelijke slager in Amsterdam gaat voordat het bij Braai op de grill ligt. En dat proef je. Het is dat perfectie niet bestaat, maar deze ribbetjes komen er gevaarlijk dichtbij.

braai spare ribs

Of het nu thuis, in het Vondelpark of op hun heerlijke terras is, snel gaan braaien dus. De locatie is in ieder geval voor alle drie de opties perfect. Geen zin om te koken ’s avonds na je werk? Gewoon even langsfietsen voor een broodje pulled pork to go. Lig je in het park en heb je trek? De nu al legendarische Braai-bakfiets brengt die ribbetjes, worstjes of kippetjes gewoon tot aan je kleedje. Zin om lekker te relaxen aan het water? Gewoon even gaan zitten op hun heerlijke terras. De zon schijnt hier namelijk altijd. Eén blik op de zomerse tafels en stoelen (ontworpen en gemaakt door het leuke Amsterdamse Left Goods!) en het is direct zomer. En probeer dan vooral die loveseat links achterin de bemachtigen. Hier zit je met z’n tweeën lekker knus in de zon front row aan de Schinkel. Kijkend naar de langsdobberende bootjes, kluivend aan een kippetje of ribbetje lijkt het leven zomaar even stil te staan. Braai wil mensen blij maken met de BBQ als medium. De mooie zomerse dag maakte ons natuurlijk al blij, maar de ribbetjes van Braai zorgden voor nog heel wat meer geluksstofjes!

braai terras

Braai
Schinkelhavenkade 1