Tijdens mijn studententijd speelde mijn leven zich hoofdzakelijk in het centrum van Amsterdam af. Studie, vrienden, eten, uitgaan, alles op de vierkante kilometers tussen laten we zeggen het Koningsplein en de Dam. Tegenwoordig kom ik dus eigenlijk bijna nooit meer in hartje centrum. Huis, vrienden, baan, het speelt zich allemaal een beetje buiten het centrum af. Tel daarbij op dat je in het centrum nu niet bepaald over de leuke restaurants struikelt… Uitzonderingen daar gelaten. Maar wat doe je als je vrienden inmiddels verspreid door de hele stad wonen? Juist, dan is het centrum het middelpunt. En dus de plek waar je samenkomt voor de vrijmibo. Lekker praktisch.

En laten we dat praktische dan maar heel snel combineren met het aangename. In de vorm van Brix. Ik kende het eigenlijk ook niet. Via via werden we op deze plek getipt. En dat zijn nou juist vaak de leukste plekken. Geen enorme hype, geen rijen buiten de deur, geen gedrang voor een plekje aan de bar, gewoon een leuke relaxede plek die Amsterdammers al best wat jaren weten te vinden.

brix amsterdam borrel

En als je dan eten bestelt en het is ook nog een goed, dan kan je natuurlijk niet meer stuk. Mijn tip? Het borrelplankje (lekkere kaasjes), de kaastengels (altijd goed), de gefrituurde aubergine (weer eens wat anders) en de beef sashimi (lekker mals). Gelukkig hoeven we met de zomer op komst niet op zoek naar een andere hangout want met lekker weer worden gewoon alle ramen aan de voorkant opengezet en doen ze niet moeilijk als je je biertje mee naar buiten neemt en de borrel gewoon op de stoep voortzet. Dus nog op zoek naar een gezellige en relaxede borrelplek in het centrum, waar je niet struikelt over de toeristen? We hebben hem gevonden hoor.

Brix
Wolvenstraat 16

>>> Nog op zoek naar een stamkroeg in Oost, West of Zuid? Check onze Tip 10 – Stamkroegen. Zit vast wel een nieuwe hangout voor je tussen!