Uitgelicht standaard

Er mag in Amsterdam dan een ware health-trend gaande zijn met de één na de andere vega- of saladbar die haar deuren opent, bij Bar Brouw op de Ten Katestraat merk je daar lekker niks van. Bij deze nieuwe hotspot in West draait het om drie dingen: vlees, bier en whiskey. Oftewel: de bare essentials in life. Vooral voor mannen dan. En soms de vrouw. Maar wie denkt dat je bij Brouw zomaar een stukkie biefstuk of pilsje geserveerd krijgt heeft het mis. Bij Brouw draait het om de liefde. Die gaat bij de meeste mannen immers door de maag. En dus eet je hier vlees wat langzaam gegaard en gerookt is. En drink je hier ambachtelijk lokaal gebrouwen bier of whiskey. En dit alles in een knusse ruimte inclusief gezellig geblokte tafelkleedjes.

Maar terug naar het vlees. Want daar begin je mee bij Brouw. Aan voorgerechten of liflafjes om in te komen doen ze dan ook niet. Je kunt een plankje ‘lekkers’ bestellen (denk – hoe kan het ook anders – vlees) met brood en olijfolie, maar daar blijft het bij. En meer heb je ook niet nodig om alvast in de stemming te komen voor het echte werk. Toch? Dus enter le meat: brisket, pulled pork, pork belly, ribs of de black angus burger. Stuk voor stuk minimaal tien uur gegaard in speciale rookovens. Inclusief de keuze uit twee sides. En een biertje natuurlijk.

En het aanbod voor de vrouwmens, de vega of de metroman (bestaat ‘ie nog?)? Die kunnen kiezen voor een prima wijn. En een quinoa-salade, al zou die best wat mannelijke bite kunnen gebruiken. Maar ja, zeg nou zelf: als je per se iets anders wilt eten dan vlees dan ga je toch gewoon ergens anders heen? Want naar Brouw ga je voor het vlees, daar zijn ze niet voor niets steen- en steengoed in. Meatlovers zijn dus bij Brouw aan het goede of misschien wel gewoon het beste adres. Een goed stuk vlees en een lekker biertje is sometimes all you need!

Bar Brouw
Ten Katestraat 16
T. 020-2238569