Het was deze week de ‘Nationale Buitenspeeldag’. Alle reden dus om erop uit te trekken! Buitenspelen is namelijk gewoon van alle leeftijden. Voor iedereen die zich net iets te oud voelt voor een potje buskruit, stoepranden, hinkelen of knikkeren, hebben wij een alternatief. In de horeca kun je namelijk ook steeds vaker even onbezorgd spelen. Kennelijk zijn we met z’n allen gewoon af en toe eraan toe om even een duik in het metaforische ballenbad te nemen en de zorgen van alledag van ons af te laten glijden. Drie zaken dus waar het je kinderhart even op kunt halen.

Schommelen bij MADAM

Het is een inkoppertje natuurlijk, de reuzenschommel op het dak van de A’dam Toren, maar geloof ons: als je geen last hebt van hoogtevrees, dan wil, nee correctie, dan MOET je toch echt een keer die schommel gaan uitproberen. Voetjes de lucht in en genieten van een van de mooiste uitzichten over de stad Amsterdam. En om de pret nog groter te maken uiteraard meteen even gaan lunchen, borrelen of dineren bij de onderburen: MADAM natuurlijk.

Overhoeksplein 1

Lekker flipperen bij de TonTon Club

Oude tijden herleven bij de fameuze ‘arcadehal’ van de TonTon Club. Bij de vestigingen van de TonTon Club kun je je ‘inner-game-child’ volledig tot uiting laten komen: van flipperkast tot airhockey, en in de West-editie is er zelfs een volledige Dance Dance Revolution. En eenmaal uitgeflipperd? No worries, ook daarin wordt voorzien. Bij de vestiging op de Wallen staat alles in het teken van de oud-Hollandse keuken (stoof!!); in het Westerpark heeft alles een Japans tintje gekregen. Inclusief elke dinsdag Ramendag!

Sint Annendwarsstraat 6

Polonceaukade 27

Nieuwe spot in town: Chin Chin Club Amsterdam

Er opent binnenkort overigens nog een nieuwe zaak waar het (in ieder geval voor een deel) om spelen draait. De Chin Chin Club Amsterdam zal deze zomer haar deuren openen aan de Rozengracht. Wat hier te beleven valt? Denk cocktails en clubbing tot vroeg in de morgen. Maar ook: dim sum en andere Aziatische gerechten, nostalgische spelletjes (we zijn benieuwd) én karaoke. Komt ‘ie nog een keer: KARAOKE! Wij kunnen niet wachten…

Rozengracht 133

Zijn we de tip der tips vergeten? Heb jij een origineel onderwerp voor een Tip 10? Of ‘gewoon’ een gouden tip? Laat het ons weten! Mail ons info@catch52.nl of stuur ons een bericht via Twitter of Facebook. Of op Instagram natuurlijk, via @Catch52_020. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar!