There’s a new burger in town. Again. Het lijkt erop dat de stad Amsterdam dol is op burgers. Terwijl de gegrilde kippenhype enigszins lijkt te zijn ingedaald, zijn het de burgerbarren die er nog steeds als de kippen bij zijn en stuk voor stuk de deuren openen op een A-locatie. Dus na Burgerlijk en Geflipt was dat vandaag de beurt aan Ellis Gourmet Burgers. In tegenstelling tot (bijna) alle andere burgerconcepten ditmaal een keten, die vooralsnog hoofdzakelijk in België te vinden was. En Rotterdam, maar ja, ook dat ligt buiten ‘onze’ Ring.

Catch - Ellis 2 En wat doe je om te zorgen dat het bredere publiek er op dag 1 als de kippen bij is? Dan deel je gratis burgers uit. We zijn en blijven per slot van rekening Nederlanders. Maar goed, gezien de rij die voor de deur stond, was dit een typisch gevalletje ‘smart thinking’, of liever gezegd, smart marketing, waar ook wij met open ogen intuimden. After all, wij zijn dol op ieder excuus om onze tanden in een Classic Burger te zetten.

Catch - Ellis 3De zaak zelf ligt niet alleen perfect – aan de Prinsengracht onder de rook van de Melkweg -, maar ziet er van binnen meer dan gelikt uit. De frites en de huisgemaakte mayonaise (want honestly, wij doen het tegenwoordig ook niet voor minder) zijn meer dan heerlijk. De grote vraag is alleen of de burger een typisch gevalletje omfiets-burger is. Want met inmiddels zo’n groot aanbod aan burgerbarren in de stad ligt eigenlijk alleen daar je enige kans tot onderscheidend vermogen ls hamburgerzaak.

Catch - Ellis 6Laten we zeggen dat wij ze het voordeel van de twijfel gunnen en dat we graag terugkomen om de one & only Gourmet Burgers te gaan testen. Vandaag was de keuze namelijk wat minder reuze, en moesten we het doen met een Classic. Geen probleem, Maar met de Thrill Grill, The Butcher en de Burgermeester als burgerbarren van het eerste uur die dat overduidelijk wel zijn, zijn we nou eenmaal een beetje verwend. Tel daar die rij voor de deur bij op vanwege hamburgers die als gratis broodjes over de pas heenvlogen… dan kan het zijn dat de burger iets minder heet gegeten wordt dan die opgediend zou moeten worden. En dat is juist wel hoe wij hem het liefste geserveerd krijgen.

Dus laten we het dan zo zeggen: misschien moeten we niet op een eerste dag naar een nieuwe locatie gaan. Of juist wel, maar er niet meteen over schrijven. Het was oogde met de kersverse ‘Zwarte Brigade’ in de bediening namelijk nog een tikkie chaotisch, hoe welwillend en vriendelijk ze ook waren. Maar ja, wij zijn er nou eenmaal graag als de Catch - Ellis 1spreekwoordelijke kippen bij wanneer er een nieuwe zaak opent, en gezien de uitgebreide kaart heeft Ellis Gourmet Burger alle potentie die er is. Dus: we’ll be back. Al is het alleen al voor de Ice Burger, macarons voorzien van een ijslaagje. Want dat kan toch niet anders dan lekker zijn?

Ellis Gourmet Burger

Prinsengracht 422