Burrito Amsterdam Mexicaans

Ik ben dol op mooie, sjieke restaurants. Op eten op hoog niveau. Op nieuwe zaken. Op mooie wijnen. En ga zo maar even door. Maar ik heb ook zo’n ongelooflijke ‘soft spot’ voor zaken die juist volledig het tegenovergesteld zijn. Waar niets tot mooier dan mooi wordt opgefluft, waar de service hartverwarmend is dankzij gewoonweg de mensen die er werken, waar niets lijkt te kloppen maar daarom juist weer wel, en waar alles al jaren hetzelfde is, en waar je vooral ook de rest van het bestaan nooit meer iets aan moet veranderen.

Burrito Amsterdam Mexicaans

Een van dit soort zaken is Burrito aan de De Clercqstraat. Een Mexicaan in ik weet niet wat voor hart en nieren, en waar niet alleen de burrito’s rijkelijk gevuld zijn, maar de margharita’s vooral ook. Pak ‘m beet zo’n 10% lime zit erin, en dat was het dan wat betreft het non-alcoholische. Burrito is een zaak die eigenaar Ali vol overgave en mooie grappen runt, waar je je buik meer dan volledig vol hebt na het nuttigen van een hoofdgerecht en waar je met een gerust hart je kind mee naar toe kunt nemen omdat er gewoon niets mis kan gaan, terwijl je zelf met een alsmaar uitbreidende vriendengroep nog maar een rondje ‘limonade’ bestelt. Om uiteindelijk na een ronde vol burrito’s, enchilada’s, en fajitas jezelf toch ook nog maar te laten verleiden door een onvervalste reuze Dame Blanche. In een woord: episch…

Ali “Mexicali”, wat heb jij een topzaak! Met een bestaansrecht ‘sinds 1990′ mogen we je met recht de voorloper van het hippe horecageweld op de De Clerq noemen. Dat wij met z’n allen nog maar vele jaren proostend in jouw zaak mogen doorbrengen.

>>> Wij weten trouwens nog wel een paar mooie ‘authentieke’ internationale adresjes voor je in Amsterdam. Check gewoon even onze Tip 10!

Burrito Amsterdam

De Clerqstraat 14

Burrito Amsterdam Mexicaans

Burrito Amsterdam 4

Burrito Amsterdam Mexicaans