Cafe de Bieb Amsterdam VrijMiBo

Een beetje schrijver heeft zijn eigen inspiratieplek. Dat was honderd jaar geleden al zo, en dat is nog steeds het geval. Logisch ook. De grootste ideeen zijn denk ik niet ontstaan door in je eentje thuis te blijven zitten. Dat geldt overigens niet alleen voor schrijvers: het is vaak een omgevingsprikkel die ons gaande houdt. Niet voor niets klappen we vandaag de dag massaal onze laptop open in de lokale horeca.

Mocht je in de Pijp toevallig nog op zoek zijn naar een nieuwe plek om wat inspiratie op te doen, breng dan eens een bezoekje aan Café de Bieb. Wie zich het oude Carel’s Nachtcafe in de Saenredamstraat nog herinnert, zal in ieder geval zijn ogen uitkijken door de hoeveelheid licht in de zaak. En de planken vol met boeken, boeken, en nog eens boeken. Ter lering en vermaak, om inspiratie op te doen, of om gewoon even te ontspannen tijdens je bezoek. En met de open haard in het achterste gedeelte van de zaak, is de Bieb daarmee een prima plek voor de komende najaarsdagen.

Cafe de Bieb Amsterdam keukenMaar naast literaire inspiratie is Café de Bieb nog meer, en bovenal een plek voor de buurt, waarbij ze inspelen op alle leeftijden. Van voorleesmidaggen voor de kleintjes, tot aan de Biebquiz, een variant op de welbekende pubquiz. Of de ouderwetse klaverjasavond. Of een studentenavond, met biertjes voor E. 1,50. Of gewoon een ontbijt. Of een lunch. Of een borreltje (inclusief een pinxto in de hand), tot diep in de nacht. Zodat we die lange nachten bij Carel’s nog enigzins een vervolg kunnen geven.

Zo’n Bieb hebben we eigenlijk gewoon altijd al in de buurt willen hebben. Want zeg nou zelf, alleen maar boeken op de planken is ook een beetje saai.

Cafe de Bieb Amsterdam hapje pinxto>>> Café de Bieb was een van de nieuwkomers uit de maand september. Check hier welke zaken ook hun deuren openden!

Café de Bieb
Saenredamstraat 32

PS: Ga ja nou rond borreltijd eens een kijkje nemen bij Café de Bieb? Doneer dan meteen een boek van je eigen boekenplank. Krijg je meteen je tweede biertje gratis. Nice!

PS2: En als je goed zoekt in de boekenkasten, kun je onze bijdrage misschien ook wel vinden…Cafe de Bieb Amsterdam boeken

Cafe de Bieb Amsterdam boeken