Uitgelicht standaard

Een nieuwe hotspot in West. Ik ben er eigenlijk altijd blij mee. Wat mij betreft kan mijn favoriete stadsdeel van Amsterdam niet genoeg aandacht krijgen. Natuurlijk is Oost ook hartstikke leuk, maar mijn stadshart ligt toch echt in West. En met meer dan genoeg topzaken die zijn geopend de afgelopen jaren mogen we ook absoluut niet klagen. Maar hoe leuk die nieuwkomers ook zijn – hulde aan Van ’t Spit en Rotisserie! – écht vernieuwend kun je ze natuurlijk niet noemen. De kippetjes-trend is nog niet aan zijn einde, zullen we maar zeggen. Des te leuker is het als er dan een zaak opent waarbij je voelt: dit wordt anders. Dit wordt grootster. En deze blijft. Waarbij je voelt: deze staat over tien jaar nog steeds op de kaart.

Café Panache dus. Vanaf gisteren officieel open, wij mochten vast voorproeven. Van de sfeer, het eten, de cocktails en de wijn. En wat waren we enthousiast. Vanaf het begin (de aardige hand van de gastheer) tot aan het einde (die laatste pitcher smaakte meer dan goed) klopte Café Panache gewoon. Het interieur is al een geweldige binnenkomer. De oude loods is ruim maar toch knus. Het deed ons een beetje denken aan een binnentuin in het verre Oosten, inclusief kleurrijke tegeltjes aan de wand, veel planten en groen, veel glas en veel hout. De grote open keuken en de mooie bar maken het helemaal af.

Het eten deed hier niet aan onder. We genoten van een salade van bietjes en geitenkaas, een steak tartare van kalfsvlees (yum!), de steak van de dag (ook beschikbaar in 800! gram) en een heerlijk zoete baked alaska. Stuk voor stuk prima gerechtjes waar we echt van hebben gesmuld. Het leuke is dat Café Panache kookt met seizoensgebonden producten, en daarbij ook veel gebruik maakt van de locatie: de ten Katemarkt. Zo kun je ook een ‘market menu’ bestellen: drie gangen met dagverse seizoensproducten van de markt. We like!

FullSizeRender-13 FullSizeRender-10

West heeft er dus echt weer een topzaak bij. Eentje waar je tijdens de vrijmibo het weekend kunt inluiden (echt, die pitchers die ze hier aan de bar serveren zijn nu al legendarisch!), uitgebreid kunt tafelen met vrienden, of gewoon een lekkere cocktail of een goed glas wijn aan de bar kunt drinken. En om de trek te stillen bestel je gewoon wat van die bar bites. Zo kun je hier gemakkelijk een hele avond doorbrengen. We kwamen dan ook tot de conclusie dat Café Panache de perfecte plek is voor een first date. Je begint aan de bar met wat lekkere drankjes, als het leuk is schuif je door naar een knus tafeltje, zo niet dan blijf je lekker zitten waar je zit. En mocht het nou echt helemaal niets zijn dan kun je je altijd nog vergapen aan al het andere mannelijk/vrouwelijk schoon wat hier rondloopt. Want zoals het een vers geopende hotspot betaamt kun je hier je ogen wat dat betreft dan ook prima de kost geven. Dus ja, wij zijn blij met deze nieuwe zaak in West. Natuurlijk zit ook iedereen hier aan de gin-tonics, maar als we die trend over een paar jaar weer achter ons laten blijft er nog genoeg anders over om hier van te genieten. Ga dat dan ook vooral heel snel doen. Ook al is het alleen voor een drankje aan de bar. Voor je het weet ben je hier niet meer weg te slaan.

Café Panache
Ten Katestraat 117
T. 020-2211736

panache 4 panache FullSizeRender-17