Uitgelicht standaard

Op de hoek van de Valeriusstraat en de Emmstraat zat jarenlang Tapa Feliz. Tijdens mijn Oud-Zuid tijd zelfs een beetje mijn tweede huiskamer. Vast rondje was biertjes bij Gruter afsluiten met de fijne Spaanse tapas van Feliz. Bij voorkeur op het terras. Als ik langs dit buurtje fiets is het voor mij echt een trip down memory lane. Des de groter dan ook mijn verbazing toen ik er laatst weer eens langsfietste en zag dat Tapa Feliz weg is. Mijn vaste tapasstek heeft plaatsgemaakt voor Carter Bar & Kitchen.

Enigszins sceptisch ben ik dan toch hier aan de bar aan glas wijn gaan drinken. Want om de gezelligheid en eten van Tapa Feliz te willen overtreffen moet je bij mij natuurlijk wel van heel goede huize komen. Gelukkig hebben ze de indeling van de zaak precies hetzelfde gelaten. De bar als gezellig middelpunt, paar kleine tafeltjes op de vide en in het soutterrain genoeg plek voor wat grotere tafels. Natuurlijk heeft het interieur wel een stevige boost gehad, maar eerlijk is eerlijk, dat kon het ook wel gebruiken. Tikkie strakker, moderner en lichter. So far so good!

En gelukkig smaakte de wijn ook meer dan prima. En die barsnacks, vooral de bitterballen met kreeft van Holtkamp, zijn echt heerlijk. Voor een goede borrel in Zuid is dit definately je nieuwe adres, ze hebben namelijk ook nog eens een steengoede cocktailkaart. Tapa Feliz hoeft dus voorlopig niet gemist te worden. Want: goede wijn, cocktails en lekkere hapjes, zowel op als achter de bar. What more could you ask for?

Carter Bar & Kitchen
Valeriusstraat 85-H
020-7526855

P.S. Tapa Feliz was ook de favoriete tapas-stek van mede-Catcher Marianne. Ze heeft zelfs tot in den treure geprobeerd het receptuur voor hun gemarineerde manchego te evenaren. Waarvan akte.