tip-10-cheesecake-catch52 amsterdam

De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. Deze week zijn we met jullie op zoek gegaan naar de lekkerste cheesecake van Amsterdam. Want ja, deze goddelijke taart mag dan officieel uit New York komen, in Amsterdam weten ze ook wel hoe ze ‘m moeten bakken. Enjoy!

Meer horen over de Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

 • De laatste kruimel – Piepklein zaakje in de Langebrugsteeg met ontelbaar veel lekkers, zoet of hartig. To go of om ter plekke van te genieten. En dan vooral van die cheesecake. Want geloof ons, die gaat er in tot, inderdaad, die laatste kruimel.
 • BasQ – Voor de betere Spaanse keuken, namelijk de Baskische. Wij aten er laatst heerlijk en werden verrast door de cheesecake in een glaasje. Misschien wel de lekkerste die we in tijden aten. Een goddelijke combinatie van amandel, geitenkaas, koekjes-ijs en frambozenschuim. Hier komen we voor terug…
 • Fa. Pekelhaaring – De grondleggers van de ‘nouveau ruig’ hebben uiteraard ook een cheesecake op de kaart staan. Ruig lekker, lekker ruig. Met witte chocolade en frambozensaus. Om je vingers bij af te likken.
Cheesecake bij BasQ Kitchen

Cheesecake bij BasQ Kitchen

 • Holtkamp – De klassieker der klassiekers. Iedere Amsterdammer heeft wel eens vorkje van een taartje van Holtkamp meegeprikt. En mocht je de cheesecake nog niet hebben geprobeerd, direct doen. Met een boterkruimel bodem, een laag Deense roomkaas en rode bessengelei on top. Goddelijk.
 • Kuyt – Bij ons thuis zijn we nog steeds als kinderen zo blij als er gebakjes van Kuyt op tafel staan. En al helemaal als daar ook de cheesecake tussenzit. Krokante bodem, romige taart, simply delicious.
 • Valerius – De carrotcake is hier fingerlicking good, maar wij komen voor de cheesecake. Huisgemaakt, met een crunchy onderstel en creamy vulling. Precies zoals we hem hebben willen.
 • VIDA – Niet alleen tapas met Spaans temperament, ook de cheesecake moet je hier zeker niet overslaan. Hier serveren ze namelijk de witte chocoladevariant. To die for…
 • Choux – Door maar liefst drie van onze lezers genoemd, met uitroepteken. Er wordt soms af en toe gedroomd van deze cheesecake… Het menu van Choux verandert iedere maand, maar wij hopen stiekem dat de cheesecake dus voorlopig nog even blijft. Een combinatie van roomkaas, koek, veenbes en, jawel, dropplant. Volgens een van onze lezers meer dan de moeite waard. Snel proeven dus!
 • Linnick – Tja, bij Linnick was het liefde op het eerste gezicht. Van de macarons tot de appeltaart en de hazelnoot-chocoladetaart, alles wat Linda en Nick maken is gewoonweg goddelijk lekker. Inclusief dus die cheesecake. Bijvoorbeeld met een vleugje abrikoos en passievrucht. Lekker fris!
 • Gummmbar – Eén van onze favo lunchadresjes, waar je dus ook prima terecht kunt voor een zoete zonde. Gewoon bestellen dus, die cheesecake. Gezond doen we de dag erna wel, genieten doe je bij Gummmbar.
 • Speijkervet – Het pronkstuk van Speijkervet mag dan hun speenvarken aan het spit zijn, wij komen ook al jaren terug voor de cheesecake. En alweer die variant met witte chocolade, toch de perfecte combi. En een dringende vraag van één van onze lezers: kan de cheesecake ook thuisbezorgd worden?
 • Tout – Bij deze patisserie in de Maasstraat vind je de betere cheesecake. De original New York variant, maar met verse framboos én meringue.
Cheesecake van Linnick

Cheesecake van Linnick

Zijn we onverhoopt nog een cheesecake vergeten? Stuur ons die gouden tips en wij gaan er alsnog achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar! 

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!