Als we al die jaren iets geleerd hebben, dan is het wel dat de mensen in de horeca zelf meestal de beste tips hebben waar we naartoe moeten gaan. Voor een hapje, of een drankje, of juist die ene guilty pleasure. Voor ons reden om die drijvende krachten achter onze mooiste horeca te vragen om bij onze Chefs Table aan te schuiven, en hen het hemd van het lijf te vragen. Dus als we je één tip mogen geven: doe hier vooral je voordeel mee. ‘Cause they know where to go. 

Bon appetit, cheers and enjoy!

De Kersentuin Wessel Ruijmgaart Amsterdam Catch52

Vandaag aan onze Chef’s Table… Wessel Ruijmgaart (31). Executive Chef van restaurant De Kersentuin, en “zit” in de horeca sinds 2001.

De Kersentuin is volgens hem…

Casual stoer en laagdrempelig, en staat voor kwaliteit en service. Zie het maar als de nieuwe huiskamer van Amsterdam Zuid.

Wessel’s signature dish:

“Ravioli van foie gras met geroosterde bloemkool, macadamia noot, gepickelde braam en gevogelte saus.” Maar je kunt natuurlijk ook Marianne’s voorbeeld volgen, en gewoon de tosti kiezen. Die viel namelijk ook erg in de smaak.

Favoriete restaurant in Amsterdam:

“Absoluut Café De Klos. Een lekker no-nonsense restaurant, waar je terecht kunt voor topvlees van de bbq en koud bier. En ik heb bovendien ook nog eens mijn beste maatje om mee bij te kletsen.” Over dat maatje kunnen wij niet meepraten, maar dat van dat vlees begrijpen wij volkomen. De Klos stond niet voor niets ook in onze Tip 10 spareribs

Ultieme guilty pleasure?

“Na een stevige danssessie zijn er eigenlijk maar twee opties: Taste of Culture, de nacht-Chinees bij het Leidseplein, of toch echt een diagonaaltje bij de Febo.”

Grootste blunder?

Het is misschien niet helemaal politiek correct, maar wij hebben in ieder geval onder tafel gelegen van het lachen: “Ik ben ooit op een klein hondje gaan staan in het restaurant, en schrok er zo van dat alles wat ik in mijn handen had, linea recta de lucht in ging. De hond maakt het overigens goed…”

Culinaire must visit voor 2016:

“Overduidelijk Restaurant MOS. Een fantastisch mooie zaak, dito locatie, en belachelijk goede koks.” Eigenaar en chef Egon van Hoof is net als Wessel ook afkomstig uit de stal van Aan de Poel: “Een mooie tijd mee gehad, heel veel van geleerd en jaren op culinair gebied mee mogen sparren”.

Horeca trend 2016:

“Dit jaar draait alles om creatieve, eerlijke gerechten. Werken met mooie producten, resulterend in pure smaken. We gaan bijna terug naar de basis, maar dan wel met de creativiteit van nu.”

Tijd om het estafette-stokje over te dragen, dus Chef Wessel: wie zou er wat jou betreft binnenkort eens aan onze Chef’s Table moeten aanschuiven? 

“Benny (Blisto) Trap, van Restaurant BAK. Ondernemer, Leuke jonge gozer, veel passie voor het vak en een hele eigen kookstijl.”

>>> Wil je meer weten over De Kersentuin? Check dan ons review. Of reserveer gewoon een tafel en ga zelf een keertje kennismaken. Dat wij het een aanrader vinden, moge zo langzamerhand wel duidelijk zijn.