Coffee Bru Beukenplein koffie Amsterdam

Tijdens mijn ‘Grote Ontdekkingstocht der Tochten‘ door het jonge, maar o zo vriendelijke Oost was ik er al eerder tegen aangelopen. Coffee Bru, misschien wel het Walhalla voor de echte koffie-addict. Omdat ze vooral goed zijn in, ja, je raadt het al: koffie maken.

Goed in het maken van heerlijke espresso’s, zowel sterker als wat lichter. Voor de echte die-hards of het typische jeugdsentiment de ouderwetse filterkoffie. En natuurlijk alle soorten koffie’s met wat voor hoeveelheid melk erin dan ook. Met net als bij bijna-buur Bukowski, een hartje van de barrista… koffie laat de liefde opbloeien klaarblijkelijk. En croissantjes. Vers, knisperend krokant, en precies perfect genoeg om direct je tanden in te willen zetten. Met net als vroeger op vakantie in Frankrijk alleen wat boter en jam erbij.

En zo is Coffee Bru een prima plek om eens wakker te worden, en te genieten van de geneugten van het vriendelijke Beukenplein. Al helemaal wanneer je onverwacht even tijd hebt te overbruggen in deze buurt. En terwijl vriendelijke buurman Erik (u weet wel, van die overheerlijke kaasjes in het pand naast deze koffie-koningen) de plantjes buiten nog een keer recht zet, stroomt de zaak vanzelf vol met bewoners van rond dit pleintje. De een met, de ander zonder gezelschap. Hond, kind, (zaken)relatie, het maakt ook eigenlijk allemaal niets uit. Want zolang er koffie is, is het leven goed. En gaat de zon vanzelf ook schijnen.

>>> Hungry for more? Onze Tip 10 met koffieadressen biedt in dat geval uitkomst!

Coffee Bru

Coffee Bru Beukenplein koffie Amsterdam

Coffee Bru Beukenplein koffie Amsterdam