RIJKS Dan Hunter restaurant Amsterdam

Dat we Chef Joris Bijdendijk gewoon een Hollandse Meester van de Nederlandse cuisine kunnen noemen, dat moge duidelijk zijn. Best passend ook, zo in die entourage van het Rijks. Dat het één van de restaurants is waar wij met veel liefde neerstrijken, dat steken we ook niet onder stoelen of banken. Maar soms maakt ons hart even een extra sprongetje. Joris Bijdendijk is namelijk een van de Amsterdamse keukenmeesters die graag zijn keuken deelt. Met andere ‘Groten der Aarde’. Om maar eens wat internationale chefs te noemen: Margot Janse (The Tasting Room / Le Quartier Français in Franschhoek, South Africa), Tim Raue (Tim Raue, Berlin), Yotam Ottolenghi (Nopi, London), Nick Bril (The Jane, Antwerp), Virgilio Martínez (Central, Lima), en Fergus Henderson (St. John, London). Best een indrukwekkend lijstje namen om te gast in je keuken te hebben gehad, vinden wij.

Volgend weekend is het weer raak. Dan deelt Joris Bijdendijk zijn keuken met Dan Hunter, van het Australische restaurant Brae. Voor wie niet zo op de hoogte is van de Australische keukenwereld: Brae steeg afgelopen week van nummer 65 naar nummer 44 van ‘The World’s 50 Best Restaurants’. Kortom: de man kan koken. Op zondag 28 mei gaat hij de sterren van de hemel koken tijdens lunch en diner, in ‘ons’ Amsterdamse RIJKS, en kun je gaan genieten van een aantal van zijn signature dishes.

Joris en consorten hebben ons in ieder geval nog nooit teleurgesteld, en dat zal nu ook zeker niet gaan gebeuren. Dus voor iedereen die wel zin heeft in wat culinair genot: er zijn nog een paar tafels beschikbaar, maar wees er snel bij, want ja hier geldt letterlijk: op=op.

>>> ‘Gewoon’ lunchen bij RIJKS is overigens ook altijd een aanrader, maar dat terzijde.

RIJKS

Museumstraat 2