Uitgelicht standaard

“Wij kennen geen problemen, alleen uitdagingen.”

Jeuk krijg ik ervan. Deze uitspraak waarmee iemand op licht autoritaire toon aangeeft dat alle stress bij de ander voor niets is, dat deze vooral voortkomt uit domheid en dat wanneer de persoon in kwestie even goed zou nadenken, hij/zij zelf de oplossing allang geweten had. En daarbij – om het even af te maken – vooral ook heel betweterig kijkt.

Het is dan ook niet voor niets dat op de hotelschool heueueul lang geleden menig ‘praktijkbegeleider’ (lees: docent die het in het horecavak zogenaamd ver had geschopt en die opgedane kennis met het grootste enthousiasme trachtte over te brengen op een stelletje brakke studenten) vaak teruggreep op deze uitspraak. En naar alle waarschijnlijkheid zal dat bij het College Hotel niet veel anders gaan. Het is immers een leerbedrijf, er lopen pukkelende hotelschoolstudenten rond en natuurlijk niet te vergeten ook de benodigde praktijkbegeleider.

Want er gaat dan ook met regelmaat iets mis bij dit etablissement. Zo duurt het tappen van een biertje aanzienlijk langer dan het maken dan welke cocktail dan ook bij Momo’s of iedere andere zelfrespecterende zaak, wordt je met regelmaat aangekeken als door een hert in koplampen bij het vragen naar de wijnen per glas, en ontdek je precies wie het nooit ver zullen schoppen in de horeca: zij die negeren.

Toch blijft het een stek waar we met regelmaat even komen genieten. En dan niet omdat we zo graag met gekromde tenen wachten op de bediening. Maar vooral door de hele entourage. En natuurlijk van het terras, al hebben we van laatstgenoemde dit jaar nog maar weinig mogen genieten. Maar het beste van alles? Sinds het Conservatorium Hotel geopend is, lijkt de modepopbrigade zich hier niet meer te verschansen en heb je dus gewoon kans dat je daadwerkelijk een tafel hebt voor een welverdiende borrel.

En dus blijven we terugkomen. Vooral voor de hotelbar. Letterlijk even terug de Collegebanken in. Omdat die zwoegende studentjes met die belerende praktijkbegeleider stiekem toch ook wel heel leuk zijn om naar te kijken. En ik zo ongegeneerd met weemoed terug kan denken aan mijn studietijd.

The College Hotel
Roelof Hartstraat 1
T. 020 571 1511
E. info@thecollegehotel.com
www.thecollegehotel.com