Uitgelicht standaard

Al weken fietste ik langs de zaak aan de Ceintuurbaan, waar met grote letters werd aangegeven: “Hier komt SLA!”. En sla-fanaat als ik ben, kon ik dus niet wachten tot de papieren van het glas gingen, en de zaak dus open. En zo geschiedde. Vanmiddag kreeg ik een berichtje door met daarin alleen de tekst: ‘Misschien iets voor jou?’. En dat klopt. Want ik vind het serieus een geniaal idee, een saladezaak aan de Ceintuurbaan. Niet in de laatste plaats omdat ik hier met flinke regelmaat langs fiets of wandel. Met trek. En dol op salade. Ik zeg: 1 + 1 = 2…

foto 3

Omdat de rest van de ingredienten thuis nog wel even kon wachten, en ik dus dringend toe was aan een lekkere salade ’to go’ taaide ik gisteren direct na werk af. Richting Sla. Voor, jawel, sla dus. Want hier kun je kiezen uit de favoriete salades van het huis: denk een versie met een gegrild kippetje, met gerookte makreel, een variant met pittige falafel of Baambrug’s gerookt buikspek met – komt ‘ ie – veldsla, limabonen, paddestoeltjes, ei, komkommer, peterselie en parmezaan. To go dus, of om gewoon daar ter plekke voor de zaak of binnen tussen het groen (letterlijk) op te peuzelen.

De echte die-hards die laten zichzelf niet gek maken door de huiscombi’s, en stellen zelf hun salade samen. Volgens een vast vijfstappenplan:

1) Kies het blad (spinazie, paksoi, snijbiet, etc)

2) Pik een graantje, peultje of zaadje mee (denk quinoa, linzen, o.i.d.)

3) Kies je groenten (courgette, sperzieboontjes, artisjok, edamame, je kunt het zo gek niet bedenken)

4) Top het af met een topping (waaronder rode ui, kappertjes, versgesneden kruigen, of alfalfa), gevolgd door…

5) De dressing naar keuze. Waarbij je kunt kiezen uit exotische smaken als zaanse mosterd, agavesiroop en witte wijnazijn, en gember, rijstazijn en sesamolie. Of gewoon die-hard kunt gaan voor limoen, avocado en wasabi. Kortom, voor ieder wat wils zo!

Naast salades heeft SLA bovendien ook nog verschillende soorten humus, soepjes, sapjes, fruit, cheesecake met chia (!), koffie en wijn. Of zoals een beetje vrouw zou zeggen: van alle markten thuis dus!

Verder nog een onvertogen woord? Nee. Maar I love sla. Al zou de zelf samengestelde portie voor 8 eppies best iets voller en royaler mogen. Maar dat kan ook aan het inwerken op de eerste dag hebben gelegen. En daar gaan we dan ook maar gewoon van uit.

SLA

Ceintuurbaan 149

foto 4foto 2foto 1