Goede wijn behoeft geen krans. Deze zin gaat misschien wel perfect op voor De Paskamer. Het nieuwe buurtcafé in de Lutmastraat in De Pijp, van dezelfde eigenaren als één van onze favorieten Reuring. Haute cuisine, maar dan tegen normale prijzen. Bij De Paskamer vind je dit ook, maar dan toch iets anders. Namelijk geen traditioneel menu van voor-, hoofd- en nagerechten, maar gewoon één grote kaart met heel veel lekkere kleine gerechtjes, die je dus deelt met elkaar. Helemaal volgens de to share trend dus.

De Paskamer

De filosofie achter De Paskamer is gewoon goed, lekker eten in een fijne relaxede omgeving, met elkaar, door het delen van de gerechtjes. En dat is precies wat je hier doet. De Paskamer is de perfecte plek om met vrienden bij te praten en de hele avond door te genieten van alle kleine gerechtjes. En wat ik dus leuk vind aan De Paskamer is dat er gerechten als avocado, ossenworst en zoete aardappelfrites op de kaart staan. En dan krijg je dus what you see is what you get. Gewoon een halve avocado met gedroogde tomaatjes limoendressing. Plakjes ossenworst met mosterd. Zoete aardappelfrites met komijn en een yogurtsaus. Op het oog misschien hele simpele gerechten maar juist door de kwaliteit van de ingrediënten en de eenvoud heerlijke smaken. Maar er is nog veel meer, uit veel meer culinaire hoeken. Zoals ceviche, melanzane parmigiana en iberico ham.

De Paskamer

Daarom heet het hier ook De Paskamer: probeer gewoon verschillende gerechtjes die bij je passen. Er is geen formule, je eet gewoon wat en hoeveel je lekker vindt, op het moment dat je er trek in hebt. En dat is dus precies wat er zo goed en leuk is aan De Paskamer. Geen opsmuk, geen poespas, gewoon goede ingrediënten en goede gerechten. We zeiden het al, goede wijn behoeft geen krans. En dat hebben ze bij De Paskamer als geen ander begrepen.

De Paskamer
Lutmastraat 132