Uitgelicht standaard

de uitvreter, amsterdamDe robuuste Toscaanse boerenkeuken in een typisch Amsterdams pandje en zonder opgewonden Italiaanse obers die vragen of je een Spa Rosso wil? Dan moet je gaan eten bij Steven.

Steven is de eigenaar, kok en gastheer van De Uitvreter. Een prachtig klein zaakje in de Korsjespoortsteeg. Overdag werken er mensen, ’s avonds kun je mee eten. Aan een mooie gezellige tafel schuif je aan en eet je van grote schalen. Samen met mensen die je niet persé kent. De mooie gerechten worden door Steven bereid in zijn open keuken. Alsof je thuis bent, maar je huisvriend wél ongelofelijk lekker kookt.

Het ‘Table d’hôte’ concept betekent dat je gewoon eet wat de pot schaft. Hou je niet van verrassingen? Dan kijk je even op de Facebookpagina.

Ik zelf zat aan tafel met mijn familie. Ons gezelschap was groot genoeg om het pandje helemaal te vullen. Mijn 84 jarige vader wiens verjaardag we vierden had geluk. We aten malse sappige kip en dat is een van zijn lievelingsgerechten. Maar ook aten we venkelrisotto, pompoen crostini’s en citroen/olijf/rozemarijn taart toe.

Kortom vormgever Steven heeft gewoonweg fantastisch leren koken in Italië. Eet bij die man!

De Uitvreter
Korsjespoortsteeg 13
1015 AP AMSTERDAM
steven@deuitvreter.com
06 25 178 112