Uitgelicht standaard

Je hebt nu eenmaal van die mensen, die maakt het eigenlijk allemaal niet uit dat heel de wereld alles van ze weet. En dus verkondigen ze dan ook maar alles wat er op dat moment in hun (vaak doooodsaaie) leventje gebeurt. Het liefst op Facebook. Of, wanneer je een BN’er zou zijn, bij de gossipverslindende Albert Verlinde in RTL Boulevard.

Persoonlijk ben ik daar niet zo van. Oh ja joh, zul je denken, en je blog dan?? En je Facebookt toch ook zo lekker de hele dag door! Ik hoop dan altijd maar dat mijn goedbedoelde pogingen om niet te vertellen dat ik weer koffie aan het drinken…. o well. Even een momentje van zelfreflectie. Ja, ik ben er ook zo een dus. Sorry vrienden.

En stiekem komt mij dat goed uit. Want ik wil steeds vaker mijn vuile was buiten hangen. Of liever gezegd, buiten hangen bij De Wasserette. Want weer hebben we een geweldig zaakje ontdekt. Tegenover de Pilsvogel, naast het IJscuypje. Waar het wash ’n go concept van een paar straten om de hoek (namelijk koffie drinken terwijl je echt nog aan het wassen bent) volstrekt bij verbleekt. Want hoe leuk koffie drinken tussen de wasmachines ook is, ik drink persoonlijk liever koffie in een zaak die voorheen een wasserette was. Of, in het verlengde van een oud Youp-grapje: bij de was-serette.

Ik zal het kort houden. De locatie is top: om de hoek van de Cuyp, midden in het winkel- en borrelgedeelte en dus hartje Pijp. De bediening was er uitstekend: vriendelijk en snel (en zonder arrogantie). De broodjes zijn (is mij uit betrouwbare bron verteld – ik heb alleen koffie gedronken) top. De sfeer en inrichting prima. Er is alleen een nadeel: het is er stervensdruk. Goed voor de omzet, maar voor ons consumenten betekent dit vechten voor een lekker tafeltje. Tout le monde lijkt de Wasserette inmiddels al omarmd te hebben. Maar stiekem gunnen we dat de eigenaren ook wel weer. O ja, en de warmtelamp ontbreekt. Maar dat weerhoudt ons Amsterdamse stervelingen er toch niet van om alsnog buiten te gaan zitten.

De Wasserette. Misschien moeten we er een werkwoord van gaan maken. “Ga je mee Wasseretten vanmiddag? Ben in de buurt van de Cuyp.” Ik ben voor in ieder geval. Heb vast nog wel wat onnozele verhalen over mijn (vaak dooooodsaaie) leventje te vertellen.

De wasserette
Eerste van der Helststraat 27
www.dewasserette.com (nog onder constructie)