DeFour proeflokaal koffie

Soms is het verhaal dat iemand zelf vertelt, gewoon top. Aannemelijk. Eerlijk. Authentiek. Passievol. Oprecht. En nodigt het vooral uit tot langsgaan. Dat had ik zelf dus toen ik – naar aanleiding van een tip van een lieve bekende – een kijkje nam op de website van Defour Proeflokaal. Het nodigde uit tot langsgaan. En daar ben ik toch een partij blij om!

Voor het gehele verhaal verwijs ik je naar de website, of liever nog: ga een praatje maken met de eigenaar in Defour zelf, maar het komt neer op het volgende: chefkok/mede-eigenaar | Gambrinus in de Pijp | pesto- en tapenadefabriekje | succes | eigen pand Potgieterstraat (Oud-West, om de hoek van de Da Costakade) | open van woensdag tot zondag | van 9 tot 22 uur | eat-in or take-out | ontbijt, lunch, koffie, diner, borreltje | kookboeken en -spullen ook te koop | kwaliteit | direct van de boer… En dit is dan alleen nog maar de samenvatting van de website.

DeFour proeflokaal pand Catch52Mijn samenvatting:  het is gewoon een topzaak! De geuren die uit de keuken komen als je bij Defour zit, roepen gewoon “Eat me! Eat me!”, en dat wat er uit de keuken komt (to eat in or to take out) moet je ook gewoon eten. Want het is heerlijk! Lekker! Met liefde gemaakt!

Sorry voor de uitroeptekens, maar ik ben gewoon enthousiast. Het bezoeken van al die nieuwe, hippe zaken die oppoppen in de stad is leuk hoor, maar het ontdekken van dit soort bestaande, waanzinnige adressen waar met passie gekookt, ondernomen en geleefd wordt, is nog duizend keer mooier. Dus gaan mensen, gaan!

DeFour Proeflokaal

Potgieterstraat 47

>>> DeFour was met al zijn heerlijkheden een van de tips in onze Tip 10 met ‘Gemaksprakken’. Hier lees je bij welke adresjes je nog meer terecht kunt voor een lekkere en voedzame maaltijd!

DeFour proeflokaal menukaart IMG_4893