Dignita Amsterdam Catch52

Detoxen, we hebben het er maar druk mee de eerste weken van het nieuwe jaar. Een frisse start, vol goede moed aan de beste voornemens. Terwijl we allemaal stiekem wel een beetje weten waar we in februari staan. Precies, weer volop aan de wijn, worst, koolhydraten en ander in januari door onszelf verboden goed. Eigenlijk wilde ik het dit jaar eens anders doen, het gewoon een beetje vanzelf laten gaan. Immers, alles wat je in januari dan niet doet doe je in februari dubbel, toch? En toen was het begin januari en had ik direct een fikse griep te pakken. Nergens trek in. Maar na een paar dagen moet je toch weer wat om een beetje aan te sterken. En met Dignita – ze zeggen zelf: eat well, do good – om de hoek leek me dat een prima eerste keuze.

 

Dignita Amsterdam brunch Catch52

Bij Dignita maken ze zelf alles from scratch en op het eerste gezicht is het menu verantwoord en mega healthy. Ik had direct mijn zinnen gezet op de green paradise: een heel groot groen monster met spirulina, ananas, banaan, limoensap, kokoswater, mint en groene groenten uit het seizoen. Super lekker, en een instant boost. En het eten? Heel goed te doen. Meer dan heel goed te doen. Je mag dan misschien op het eerste gezicht weer een beetje moe worden van alle vega, gluten- en lactosevrije opties, bij Dignita mag je gelukkig ook nog gewoon heel erg goed genieten. In ons geval was dat van een perfect gepocheerd eitje op huisgebakken zuurdesembrood en crumpets als basis. Daaromheen allerlei lekkere sides zoals (daar hebben we ‘m weer) smashed avocado, geroosterde tomaatjes en een beetje bacon.

Dignita Amsterdam crumpets Catch52

Het groene monster en de voedzame lunch hebben de griep goed gedaan. En niet alleen ik, ook de buurt is door Dignita weer een stukje beter geworden. Want eerlijk is eerlijk, na een tijdje zijn we wel een beetje uitgekeken op Anne & Max en Supermercado. Allebei heerlijke zaken maar heel veel meer is er niet te beleven tijdens lunchtijd rondom het Hoofddorpplein/Amstelveenseweg. Gelukkig kunnen we nu dus ook naar Dignita. Een prima keuze als je je goede voornemens stug blijft volhouden, maar ook als je gewoon lekker wilt genieten. Super healthy, maar wel met een beetje bacon on the side. Just how we love it.

Dignita
Koninginneweg 218HS

>>> Die goede voornemens een keer wel zo lang mogelijk volhouden? Hier zit je gebakken: check onze Detox Tip 10 voor de meest healthy Amsterdamse adresjes!